Schinoussa bjuder på det bästa Grekland kan erbjuda

Första hela dagen på Schinoussa. Som vår värd Panagiotis/Panos sa så är det inte bara hotellet, rummen som fått en uppfräschning utan även frukosten. Större buffé med mer av allt. 

Tvår sorters pannkakor: amerikanska och crepe fyllda med nutella och banan. Inga barn som klagar här inte!

Men det bästa tillskottet tror jag ändå att Charlie var. Denna lilla sociala tre åring lämnade aldrig vår snälle värd Panos sida. Om man såg Charlie visste man att Panos var där i närheten och vice versa. Men Charlie ville hela tiden busa och leka. Han kom alltid dragande med en boll han ville att vi skulle kasta. Vilken bonus till hotellet!!!

 

Lyckan att vara här. MEN! Jag drabbades av chock. Nere på stranden, bara backen nedanför, har min absoluta favoritrestaurang slagit igen. Jag kan inte ta in detta. Jag sa på vägen att jag ska försöka hålla igen min besvikelse om restaurangen inte har min favorit: Seafood pasta. Nu var det inte bara menyn som var ändrad – hela stället var stängt. Chocken!!!

Denna lilla fina ö med 256 fasta boende och som har en sådan unik prägel och stämning har fått sig en ny boende, eller markägare. ”The millionair” från fastlandet håller på och bygger 60 (!) hotellrum precis bredvid Panos och denne man har också köpt restaurangen som han nu renoverar. Jag gråter inombords.

Så med detta ställer vi då oss frågan; var ska vi spendera dagen? Planen var att just ta en dag bara rulla ner för backen och parkera oss där för att sedan släpa oss till min sefood pasta.

Ön är väldigt liten, du kan lätt promenera runt den så det råder ingen brist på stränder.

Vi valde Livadi som bara var runt udden.

Ta första bästa skugga av tsigouriträd. Inte mycket folk om du jämför med andra grekiska turistmål men för denna lilla ö var det ”fullt”. Kanske för att det låg många segelbåtar i denna vik och de tog sina små jollar in hit.

Men som sagt, det är ändå lugnet här mot exakt alla andra ställen vi besökt.

Vid lunch tog vi oss till den enda tavernan. Vi var här förra gången också, för sex år sedan och var då inte imponerade. Nu hade de verkligen gjort ett rejält ryck med stället och maten och var superhärligt.

Och häpp! En sefood pasta. Inte alls i närheten av den andra men detta var ju som en tanke ändå. Jag ler både inombords och med hela ansiktet. Lycka!

Efterrätt för små och stora.

Efter att ha spenderat alldeles för mycket tid i solen var jag rätt tagen. Inte bränt mig utan senare bara fått värmeslag eller något liknande. Jag var tvungen att sova en timma för att liksom komma ikapp mig, få tillbaka temperaturen. Det där är inte att leka med faktiskt. Vi kallar det Mosley-effekten, såg så många män, ja män, som travade runt i solen och hoppades de hade koll på vätskebalansen och kartan…

Och vätskebalansen hamnade helt i linje här hos oss när barnen fixade ”Barnens bar” vilket de gjorde exakt här för 6 år sedan. Se HÄR.

Redo för middag i stan.

Kastrerad.

Middag på Bizeli som ligger innanför en annan restaurang. Här var vi på vår förra resa och hade så goda innan från den kvällen så vi ville tillbaka.

Men vilken kelig katt. Den skulle prompt upp i knät. Och ja, den fick smaka vår mat.

Denna lilla ö med den lilla staden och detta är det populäraste stället så man måste boka bord.

Förra gången stod en rökande äldre man här oi röken från grillen. Jag visade denna yngre modell bilder från förra besöket och fick reda på att de två var kusiner.

Min man hade sett denna kock tidigare på dagen öppna bakluckan och lyfta ut ett får. Var det den som nu tillagades???

Om jag inte sagt det tidigare så serveras alltid maten när den är klar. Dvs om en rätt är klar före de andra kommer den ut först och de andra får vänta. Så att dela på rätterna gör att alla ändå får äta. Men i väntan på rätterna eller mellan så är ett parti M.I.G. en god idé.

Och sedan kommer alla godsaker. Åh vad jag älska det grekiska köket. Det är mycket ärligt om man kan kalla de för det. Ofta råvaror tillagade på smakrika men enkla sätt utan krångel.

Och här mina damer och herrar är det godaste kött jag ätit. Kan inte beskriva det mer än det mest smakrika och möraste lamm som serverats.

Maken blev alldeles till sig så han var tvungen att prata med kocken/grillmästaren. Hemligheten? Bra råvaror. Han hade bara saltat köttet och grillat över kol.

Och sedan fick vi veta att ugnen är 150 år gammal så den hade kanske något med det hela att göra också…?

En favorit-app: Night Sky. Man ser alla stjärnor, planeter, satelliter och annat spännande på himlen.

Och natten var mörk och vi avrundade dagen med en promenad gatan fram och tillbaka.

Detta har vi sett på varje ö: barn som säljer sina egna kreationer. Det kan vara halsband, målade stenar eller något annat de skapat.

Efterrätt blev Lokomades. Den grekiska varianten på munkar. Små friterade bollar som sedan toppas med det man önskar, som honung, chokladsås, nötter, sylt, strössel…

Tack och bock!

Prenumerera
Notis om
guest

4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malin
Malin
1 månad sedan

min strand favorit är alygaria kampos. Den borde ju vara på gångavstånd för er också? Så mysig å lugn dessutom lite klippor att simma runt å en dold beach. Resturangen ovan var stängd i fjol men kanske har den öppnat igen? Å lägtar tills vi e i grekland…52 dagar…

Helena Lyth
Helena Lyth
Svara på  Malin
1 månad sedan

Åh lyllos dig som har din resa kvar. Hoppas ni får en underbar tid och kan skapa många minnen.

Kram
Helena

Ulrika
Ulrika
1 månad sedan

Hej! Du bjussar på så mycket i din blogg. Jätteroligt att gå in här och läsa. Tack😊

Helena Lyth
Helena Lyth
Svara på  Ulrika
1 månad sedan

Hej Ulrika och stort tack för dina vänliga ord.

Stor kram
Helena

Du kanske också gillar...

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x