Skörde(nästan)middag hemma med grekiska inslag

Som sagt, det blev en liten skörd från trädgården. Eller skörd – det var mer ett rescue-projekt för det hade annars blivit snigelmat alltihop.

All sallad, mangold och ärtor som fanns kvar samt lite av svartkålen och grönkålen.

Och basilika i mängder. Här var det ingen fara för basilika växte som ogräs och helt orörd från sniglar och rådjur. Tomater och ost från butiken…

En rätt vi åt nästan varje dag i Grekland var Fava. En röra av en sorts gul ärta som odlas i Cycladerna. Som en grekisk hummus. Serveras med gul lök, kapris och olivolja. Maken la gula ärtor i blöt så fort vi kom hem för att testa en egen variant.

Krispig sallad kan vara så himla fräscht med bara olivolja, generös mängd flingsalt  och massa citron. Det fick det bli av salladsskörden. Ihop med lite gurka salladslök från butiken. Toppad av de fem ärtor som rådjuren lämnar och sedan erasseblommor bara för att det är så vackert. Och en caprese då.

Till nästa år är det jag som odlar ärtor under nät!

Kycklinglårfilé med souvlakikryddan från Naxos.

En blandning av trädgård och Grekland kan man säga. Och en hel del från matbutiken ha ha.

Och där tändes de första ljusen. Jag är inte färdig med sommar på långa vägar men fick ett sting av längt till nästa hållplats på året ändå.

Ha en fortsatt fin dag.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x