Vykort från Gotland med grekiska inslag

Det var inte utan att jag fick lite déjà vu när vi skulle åka på Gotalndsfärjan. En båtluff i Grekland sätter sina spår kan man säga. Men nu är det inte till en liten ö med 256 invånare och grusvägar utan stora Gotland och en turné för att hälsa på vänner och familj. Blir en tripp över hela ön faktisk men börjar på södra delen av ön.

Nu var det inte så länge sedan jag var här, det var i början av juni, annars är det en gång per år. Och gjort så i 25 år, sedan jag träffade min man som har massa släktingar på ön. Finns faktiskt hus och gator som heter Lyth här och var då båthandelsfolk från Holland (eller var det Belgien) från staden Lytisch (typ) slog sig ned här.

Hur som helst. Nu är vi här och njuter av sommaren och semestern. Och med det har vi också startat akt två på vårt sommarlov, den i Sverige i bil. Från kust till kust.

Det finns något som heter ”Vacker kustväg” längs med den västra kusten ner till Sudret på Södra Gotland. Och ja, det är en vacker kustväg. Till och med en snabb bild genom bilfönstret blir vacker.

Grusvägarna är vackra de med.

Framme hos svåger-liksom med familj. Vi hade med oss middagen och den blev… grekisk.

Souvlaki med den speciella souvlakikryddan vi köpte i den fantastiska butiken på Naxos.

Benen på grillen hade gett vika och en zinkbalja gjorde jobbet lika bra. Kanske bättre?

Vi är så bortskämda med sol, värme och mäktiga solnedgångar men att sitta ute i kvällen och det fortfarande är ljust – det kan Grekland aldrig tävla mot.

Spett med ugnsrostad färskpotatis, grovhuggen sallad på tomat, gurka, lök och oliver. Serverat med libabröd och olika såser.

Dessert blev en svensk klassiker med rabarberpaj, smulpaj.

Men barnen hade en annan plan…

Finns det en glöd är grillade marshmallows alltid en bra idé.

Vilket mottagande av Gotland. Akt två på sommaren börjar mycket bra. Mer av just detta tack!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x