Liten spontan kräftskiva

När jag skulle gå och lägga mig strax efter midnatt efter att ha helt kastat in handduken från  familjens filmmaratone i källaren såg jag, eller det gjorde jag ju inte då jag tagit ut mina linser, så jag rättar mig: anade jag den enorma månen på himlen. ”Just det, det är augusitmåne” tänkte jag. Och då förstod jag att vi kliver in på riktigt i den nya terminen. Sista helgen innan skolan börjar.

Jag brukar vanligtvis få den här frågan i mitt huvud: har jag gett barnen ett bra sommarlov? Den är jättejobbig. På riktigt vidrig. För om det är något jag vill g mina barn så är det barndomssomrar att minnas med värme.

I år har jag ett mycket tydligare snabbare svar på den frågan än vanligt. Jag kan svara ja utan att tveka. Vi har aldrig varit tillsammans så här mycket. I år stod stjärnorna och jobbkalendern rätt så vi kunde ha mycket semester och sommarlov ihop.

Det här var något jag tänkte att vi skulle prata om runt bordet när jag och maken spontanfixade en liten kräftskiva åt oss fem. Nu blev det inget prat alls om det för det var mycket viktigare att diskutera vilken film vi skulle se efter, vilka filmer vi önskade skulle få en uppföljare och ville skådis som är bäst. Ja, det bli tema film med andra ord…

Vi brukar läsa tester, vilka kräftor ska man satsa på osv men nu blev det de som fanns på Coop. Spontant som sagt.

Jag tar en räka och gråter inombords. Jag vill ha sådan vi åt i Ulebergshamn…

Nej, den har jag inte bakat! Spontan kräftskiva ger halvfabrikat.

Men de här små snittarna gjorde maken och sonen.

Rostat bröd, smetana, smörstekta kantareller och sedan en generös klick löjrom. Och gräslök på toppen för att det ska man ha säger min mamma. ”Alltid lite piff på toppen!”

 

Jag har gjort misstaget att äta kräftor med smycken och det gör jag inte om. Luktade kräfta i dagar efteråt. Men fint att se att jag är:
1. solbränd
2. alltid gift

 

Söndag idag. Sista lediga dagen innan skolstart och det blir en dag av samla ihop skolgrejer, leta fram vardagens rutiner och ladda om.

Och har vi tur så kanske den årliga metarkvällen blir av. Den som vi brukar ha sista kvällen innan skolstart. Får se, kanske i kväll. Annars annan dag. Orkar inte stressa redan…

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x