Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 oktober, 2019

11-kaffe med kollegor, eller nej vänta, med vänner

Igår fick jag den finaste starten på fredagen och även den härligaste avslutningen på veckan. Jag och några kreativa själar var bjudna hem till Marlene/Fru Vintage på 11-kaffe. Ja Marlene är nämligen proffs på fika och har sitt egna kaffe Fru Vintage 11-kaffe och nu har helt nya sorter av bönor som vi skulle få smaka. Och detta är precis min typ av kaffe det: rejält och kraftigt.

Kollegor som vänner

Det är så fint att få ses så här med kollegor fast när jag nu lärt känna många av dem så är det mer som vänner. Det är med värme jag träffar många av dem som jobbar ungefär som jag. Vi alla tampas med småföretagande, frilansliv samt mot- och medgångar. Så viktigt och värdefullt att få träffa, nätverka, med de som faktiskt kan förstå ens funderingar. Med igår var Elin, Anna, Jasmina, Ulrika, Malin och Johanna.

Jag som inte har körkort blev uppplockad av finaste Johanna som driver inredningspodd och -blogg och jag agerade kartläsare. Jag gjorde ändå ett gott jobb för 42 minuter senare var vi strax utanför Märsta hos Marlene.

Vi mötte Malin i dörren och jag blev så glad att se henne igen. Senast var nästan exakt ett år sedan på workshopen på Julita gård. Och snart ska jag få workshops med henne igen fast då r hon kursledare. Så pepp på det.

Malin hade med sig en perfekt gåva till Marlene. Ni som som följer Marlenes instagram med bilder från hennes hem förstår vad jag menar.

Lyxigaste & godaste 11-kaffet i mannaminne

Och så klev vi då in och möttes av det ljuvligaste av kök.

Vilket helt underbart rum. Vilken fantastisk dukning.

Och nu var det ju inte en lite enkel 11-kaffe vi skulle bli bjudna på utan det var ju den mest makalösa buffén man kan tänka sig.

På den fantastiska köksbänken stod alla möjliga godsaker uppdukade.

Som en pigg Lilla My vändes det plättar i en rasande fart.

Jasmina hade med sig en håll-käften-bulle. Så galet god!

Hej hej från mig!

Hur fint med små hälsningar vid varje plats? Som snällt.

Då var det varsågoda!

Och kronan på verket: 11-kaffet!

Vi är alla ensamföretagare och frilans så sådana här träffar med kollegor är så värdefullt. Att få prata företagande, svårigheter, tveksamheter och även få bolla tankar och få stöd är helt ovärderligt.

Att ses på en fika är alltid ett bra sätt att ses för att få igång samtal men i detta gäng är det inte svårt att satt finna samtalsämnen. Det bubblades och babblades om allt och med sådan värme. Ett stöd som är hjärtligt.

Sedan fick vi en liten rundtur i Marlenes mäktiga hus. Men det roliga var att vi fastnade hela tiden för ännu mer samtal, ännu fler stunder av funderingar och tankar.

Jasmina och Anna

Fina Elin

Johanna

Malin, till höger fick jag ingen vettig bild på och Ulrika lyckades ducka kameran helt och inte fastna på en enda bild. Hon heter Lilla U i sociala medier men så lite är hon inte att hon inte syns ju.

Då var jag och Johanna tvungna att smita lite tidigare för vi båda hade jobb som skulle klaras av innan arbetsdagen skulle avslutas.

Med en sådan varm känsla i magen och med många bra samtal i hjärnan tackade vi finaste Marlene och hela gänget. Det var nog den bästa 11-fikan jag någonsin kommer få.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.