Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 maj, 2022

En födelsedag av det stora men lilla slaget

Helgen började ju med makens födelsedag på fredagen men då lördagen fylldes av Eurovison så var jag på söndagskvällen helt knäpp. Jag hade ju liksom redan glömt den fina fredagen vi hade för världens bäste karl. Ibland är en helg liksom för rolig, ha ha.

Vi har börjat med att inte ha frukost på sängen för oss vuxna när det är födelsedagar utan man väcks med sång, hurrarop och fanfarer men sen så är hela frukosten vid bordet. Lite enklare så samt att man (läs jag) får möjlighet att göra härligt frukostbord.

Önskemålet från födelsedagsbarnet var en frukost med yoghurt, bär, nötter, honung och mackor. Lite lyxigare än en vardagsfrulle men inte jätteavancerad. Det är det man hinner skulle jag säga när skola och jobb ska börja bara minuter efter.

Och med det blev det endast en present som öppnades till frukosten. Det blev barnens gemensamma present. Jag är imponerad över hur barnen bestämde tillsamman att de ville ge en gemensam present istället för tre olika. De börjar bli stora de där små trollen.

Sedan förlöpte en helt vanlig dag. Maken hade möten både i stan och hemma men vi hann inte ens äta lyúnch ihop då det var massa som skulle göras “innan helgen” som allt ska. Varje vecka.

Sedan kom min mamma och vi skålade för födelsedagsbarnet och skålade även in fredagen.

Vad var det barnen då ville ge sin pappa? Jo en airfryer. Något den otroligt duktige matlagaren som han är inte äger. Sedan att barnen är galet förtjusta i pommes kanske också bidrog till idéen??!

Och kvällen till ära fick den invigas.

Mamma verkar helt chockad över mängden mat, ha ha.

Mannen, kvällssolen, grillen och den snart helt gröna väggen.

Och där var grillsäsongen startad.

“Är maten klar snart?” sa den ivrige lille gynnaren.

Ja det är den.

Pommesen fick godkänt av alla. Kanske att potatisstavarna var lite för tjocka. Övning ger färdighet.

Sedan var det mer presentöppning. Jag gav flera presenter av olika slag men inga avancerade saker. Mest sådana där saker som han saknat. Som ett ordentligt durkslag, ha ha. Jag är lite för praktisk av mig kanske. Men en väldigt söt näsduk att ha i kavajfickan som jag hittat i en second hand-butik. Riktigt vintage med ett broderat M som i maken 😉

Tårtan var köpetårta och med bären från frukosten blev det perfekt.

Sedan så mös vi alla i tv-soffan till midnatt. Ett dygn av födelsedag var över. En lagom liten-stor födelsedag.

Comments (2)

    • Hej Alice. Precis, de är hemmagjorda. De gjordes då som en premiärkörning i födelsedagspresenten. Potatis skuren i stavar, enda i potatismjöl och sedan i airfryern.

      Kram
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.