Bukett i låg & bred vas/kruka välkomnar hösten

Att välja rätt vas för sina buketter är verkligen avgörande. Kan göra världens skillnad om det är en smal eller vid vas för specifika blommor. Nu hade jag en vid vas eller mer som en kruka men då den är av glas ville jag ha den till vas, och med det utmanas att göra en bukett för den.

Jag passade på att ta bilder i steg-för-steg om någon också funderar på hur de breda vaserna kan användas. Visst, man kan använda hönsnät vilket är ett bra hack men det nätet ska först och främst finnas hemma vilket det inte gör här och sedan ska det förvaras någonstans. Jag använder mig helt sonika av blommorna själva. Låt mig visa…

Bukett i låg & bred vas

Olika sorters blommor, med mjuka och håra stjälkar, några på raka och andra med grenar samt gräs och utfyllnad.

Vasen kommer från Åhlens jubileumsserie adlink

Börjar med att klippa de blommor som har många grenar och stjälkar i den höjd jag önskar. Sprider ut dem jämnt. Med detta har jag skapat mitt ”nät” som jag sedan sticker ner eukalyptus i. Liksom väver ner bland stjälkar och stammar.

Fortsätter med grönt och höga blommor. Sticker ner i mitt nät så de står rakt och stöds av andra stjälkar och stammar.

Plockar in grönkål och hortensia från trädgården då jag köpt för få blommor. Höga rosor, nejlikor och gerbera med en stor låg hortensia skapar nivåer. Mycket grönt som sticker ut på sidorna så det blir volym.

Kanske sötaste ljusstaken? Också från Åhlens jubiluemsserie adlink

Det är högsommarvärmen ute men jag vill verkligen kliva in i hösten så färgerna här får mig i rätt känsla. Vill mysa och tända ljus fast det egentligen inte alls är rätt för det 😂 Trotsig till tusen typ.

Önskar dig en fin fredag.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x