Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 februari, 2017

Lite onödigt mycket nödvändiga tankar & Mimosa

Hej och fin söndag på er! Jag trillade av bloggtåget nån dag här och var tvungen att verkligen samla ihop mig. Det är så mycket som snurrar runt i mitt liv och i mitt huvud nu så jag har svårt att hinna med allt jag vill och bör. Vet inte hur många inlägg jag “skrivit” i huvudet och tänkt ut men inte fått till. Måste bli bättre på att få ner det så det blir något mer än “det bästa blogginlägget någonsin som skrivits” bara i mitt huvud…

En av de saker som snurrar är att jag vill styra upp min lilla hörna här, min blogg och innehåll. Det är en salig blandning av allt som kommer i min väg, för så är ju livet och så vill jag nog att min blogg ska vara. Samtidigt så är det ju fint att ni känner igen er när ni landar här. Tonalitet i bilder, uppstyrning av ämnen & texter. Hur mycket lågt kan det vara blandat med det höga? Dags att göra en detox och genomgång. Skulle behöva en digital coach som Lisa Ekdal har, ha ha ha! Har du input är det varmt välkommet!!!

 

Samtidigt så är ju min undertext på bloggen Inspiration Galore, dvs inspiration i överflöd och jag skulle ju då föra med falsk marknadsföring om jag inte var tokgenerös med just saker som kommer i min väg för att föra inspirationen vidare.

Jag vill med detta svammel ovan säga att: Ni missar väl för guds skull inte mimosan som just nu är i säsong. Alltid för kort säsong för den söta, bolliga gula blomman.

På Rosendal tidigare i veckan så stod jag vid ett mimosaträd inne i växthuset.

mimosa

Vilken färgterapi och -energi den gav. Den gula färgen sätter verkligen igång kroppen. Och på mig sätts påskpysseltarmen i gungning också. Faktiskt blev det en bukett hem för att bli till rekvisita i ett påskpyssel som nu ligger och gottar sig i utkastmappen. Vill inte stressa med påskpyssel än. Eller???

Men, nu måsta jag då fråga? Är det olika mimosa? Den som såldes som krukväxt på stam har ju helt annorlunda blad.

Jag är redan inne på min andra bukett med mimosa. Första blev som sagt rekvisita. Men den lilla växten är rätt knepig. Torkar snabbt och åldras inte vackert. Vill ha varmt, varmt vatten och långa snitt. Törstig kompis!

Och apropå törstig, du missar väl inte den ljuvliga bubbeldrinken Mimosa? Perfekt till brunch, påsk eller som fördrink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.