Sy nya köksgardiner – vilken symaskin är bäst?

Nu ska jag sy nya köksgardiner men det är ett litet problem… Jag har ingen symaskin. Den jag fick i 30-årspresent är tyvärr död och begraven. Nu 20 år senare är dt dags att köpa en ny symaskin men jag inser raskt att det är en djungel. Sist den användes kan ha varit HÄR. Vad är det för symaskin som gäller nu förtiden?

Jag vill egentligen bara ha en symaskin som syr raksöm och sicksack. En syslöjdsmaskin om man kan kalla det så. Har du erfarenhet av någon bra och enkel? Har du tips på märke? Lika bra att nyttja min möjlighet att ställa frågan brett. Tacksam för tips och svar.

Vad är det då som ska sys??? Jo förra året när jag var i London så sniffad jag upp en tygmarknad. Det var ett äventyr att ta sig dit men glädjen väl där var enorm. Så kul att komma bort från de vanliga stråken och på något sätt ”act like a local”.

Nu var det då det lilla tråkiga att svenska kronan var usel mot pundet så allt som redan var av hög kvalitet och med det högt pris var snordyrt. Men skam den som ger sig så jag grävde mig ner i högarna. Och där fanns en broderad längd som jag direkt kände var som gjort för vårt kök. De cafégardiner vi har är väldigt somriga och det här tyget var lite mer ombonat om man kan säga så. Inte juliga eller specifika så jag tänker att det ska bli min vinterpäls för köket. Vad tror du om det?

Men då kommer det till att jag måste skaffa mig en symaskin först… Hoppas få ändan ur lagom till advent kanske 😂

Som sagt, jag tar gärna emot tips och tankar. Tack på förhand.

Som det ser ut just nu i köket. En skir gardin jag är så glad i. HÄR kan du läsa när gardinen kom till.

Denna vy mötte mig när jag kom fram till Chelsea textiles outlet. Tur jag hade som tajmade in just den helgen det var.

Och här den broderade längd jag fyndade. Ser hur fin den kan bli…

… här. En mer ombonad och varm gardin kommer göra stor skillnad. Och hopppas, har jag blivit den som byter gardin efter säsong och högtid nu??? Det känns väldigt… moget?

Prenumerera
Notis om
guest

4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria Walldow
Maria Walldow
3 dagar sedan

Åh, jag är ute i exakt samma ärende.
Jag längtar också efter en syslöjden-symaskin. Vet att vi hade Bernina i skolan. Stabil som attan och fina sommar. Tänker att håller den år efter år med oaktsamma skolelever då måste det vara god kvalitet.
Jag har haft Janone och Singer men är faktiskt inte nöjd med någon av dem, så är ute efter en Bernina nu!

Elisabeth
Elisabeth
3 dagar sedan

Jag har en gammal Bernina efter min mamma. Maskinen är från 50-talet och jag använder den varje dag. Den är super och helt okomplicerad. Så mitt bästa tips när man endast ska sy raksöm och sicksack: köp en begagnad trotjänare!!

Elisabeth
Elisabeth
3 dagar sedan

Hej igen, Jag glömde att nämna att de gamla Bernina-maskinerna dessutom är så otroligt vackra!!

Maria
Maria
3 dagar sedan

Har två Husqvarna, en typ syslöjdsmodell och mammas gröna från 50-talet. Dom går som tåget efter regelbunden service. Hör efter hos Symaskinsgrottan i Täby, dom kan säkert ge tips på det du ska köpa och jag tror dom säljer en del begagnat. Det är där jag lämnar in maskinerna på service. Lycka till!

Du kanske också gillar...

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x