Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 mars, 2021

Äntligen är köksgardinen uppe. Tog bara några år

Köksgardiner is in the house! Trodde nog aldrig att jag skulle säga att jag bodde i ett hus med köksgardiner men gardiner i caféstil – det är en annan femma.

Och som jag längtat. Jag har haft plan på gardiner här ända sedan jag besökte Grand Central första gången, skrev om det HÄR. Ja, det går som sagt inte snabbt i det Lythska hemmet.

Men nu är de uppe och jag älskar dem. Köket med sitt kakel och rätt kala intryck blev väldigt ombonat och varmt med gardinerna.

Ett litet misstag bara… jag köpte för få krokar. Jag vill att gardinerna är sträckta även undertill. Det blir en till tur till butiken.

Tyget köpte jag på loppis för flera år sedan. Det var ett tygstycke på hela 10 meter och jag såg att de skulle bli perfekta gardiner. Tunna och härliga.

Gardinerna fick mått efter kakelraden som går jämte fönstret och nedåt. Så gardinen liksom håller samma horisont som kaklet.

Rännor för gardinremmen uppe och nere. Ja, för som sagt, de ska spännas även där nere.

Måttade och klippte till gardinremmen och skruvade in kroken. I väggen skruvade jag in öglan. Så enkelt men tog mig ändå flera år att göra. Suck!

Så fint och jag är så nöjd. Med remmar även nedtill kommer det bli toppen!

Comments (6)

  • Jag har ett kök från 1942 som jag renoverat med mycket varlig hand. Där är ljusa genomsläppliga gardiner som påminner om dina, och spända både i ovan- och nederkant. Men mina är fästa på själva fönstret och inte i fönsterfodret som hos dig. En smaksak förstås, men underlättar om man vill öppna fönstret och vädra.
    Hälsningar Elisabeth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.