Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 januari, 2019

En lördag i januari med symaskin, skridskor & fuldans

En av de roligaste sakerna med att ha en blogg är att jag får ner lite av dagboksblad emellanåt. Min blogg är lite hit och dit i ämnen men så är ju jag också, ha ha. Och det jag kan tycka är viktigt med en blogg är att den visar lite av den som har den så det inte blir för mycket redaktionellt. Vet inte vad du tycker men jag gillar ju mest de bloggar som ger matnyttiga tips inom kanske specifika ämnen men även visar personlighet så man får en känsla för just den bloggaren. Ja ja, det kanske är ett ämne för ett helt eget blogginlägg… Hur som helst; jag är nu inne i en period jag gärna fångar min dag i kameran och då vill jag minnas den.

Lördagen var en sådan. En helt vanlig men ändå ovanlig lördag. Maken åkte iväg för helgen så jag och de tre små trollen skulle göra det bästa av dagen och ändå få in de aktiviteter vi har.

Vaknade som brukligt efter en hela-havet-stormar-natt där det inte var många som vaknade i den säng de gick och lade sig i. Äldste sonen fyller nu 10 år i vår så det är snart 11 år jag inte sovit en hel natt för den graviditeten för himlans torktumlig. Förstår att det dyker upp fler och fler rynkor i ansiktet, ha ha.

Världen var som ett levande konstverk när solen letade sig upp! Helt vindstilla och vitt. Det var också som om någon sänkt volymen för tystnaden var total.

Innan vi skulle ge oss iväg ville sonen sy. Kors i taket, plötsligt händer det. Inombords firades det av tusen raketer men jag var stilla och bara plockade fram det som behövdes. Det är som ett vilt djur man lockats komma nära, man vill inte göra några hastiga rörelser för att skrämma bort det…

Vi åkte till vårt närmsta centrum Vällingby för aktiviteterna är där och för att jag inte har körkort (än) så det får bli att åka till centrum med t-bana.

Nu drar skridskosäsongen igång i skolan och då det är nästan ett år sedan de åkte var det bra att dels uppdatera utrustningen och köra en testomgång. På torget finns en liten bana med gratis uthyrning. Så fint att se så många första-gångs-åkare ta sina Bambi-steg ut på isen.

Och mina små var de första 4 minutrarna skeptiska och lite skraja. Sedan var de fast. Fick ju dra dem därifrån efter 1,5 timmar när jag hade noll känsla kvar i fingrarna.Har du varit i Vällingby? Denna förorten längs med gröna linjen som var världens modernaste stadsdel när den byggdes och arkitekter från hela världen kom och inspekterade denna ABC-förort (Arbete, Bostad, Centrum). Som den funkpisfantast kan är älskar jag detta centrum. De byggnader som då byggdes är sådana pärlor. Inte alls förtjust i den renovering som skedde för, vad 15 år sedan?. Ett tak ca 15 meter upp skyddar från regn men ger en konstig känsla av att vara i en bubbla.

Men de hus i original får mig alltid så inspirerad. När jag sökte till Konsfack för tusen år sedan skull man i arbetsproven göra “en redovisning av ett torg”. Ganska flummig uppgift men jag gjorde ett collage av arkitekturen i Vällingby. Jag kom in…

Hem till bastun. ja, vi har en sådan men då den agerat skräprum/förvaring senaste 3 åren har den inte använts. Lovade att städa där till nyår och klarade det med en dags marginal till godo. Nu har vi använt den hela 3 gånger. Men ska erkänna att jag inte skulle installera bastu själv utan det var förra ägarna av huset som gjorde det. Så förtjust är jag inte. Men bra torkrum är det…

När jag är ensam med kidsen jobbar jag med “minsta möjliga motstånd”. Som att göra middag med något superenkelt och som jag vet att de kommer älska. Som hamburgare.

Slurp sa det och allt var borta. Varenda saltgurka och tomatskiva tom.

Vad är det bästa med lördagar? Jo att det är att det är lite kalasigare än de andra dagarna och bästa tricket för att få kalas? Musik så klart.

Nu ska jag ge dig det bästa tipset i musikväg för att bli glad, komma i kalas stämning och dansa. Ja det är omöjligt att inte åtminstone svänga med kroppen i stolen. Jo, Spotify’s fantastiska lista “Träna till 90-talet”. Listan med alla de där låtarna jag dansade till, festade till och sjöng med i när jag var “ung och lovande”. Så om du också är född på 70-talet har du en hel musikskatt på denna lista.

Jag ock kidsen körde fuldans i köket. Eller mest jag då. När jag fyllde diskmaskinen och diskade stekpannan. Så kan också en lördagskväll i förorten se ut.

Comments (9)

 • Vilken härlig lördag ni fick till med lite av allt ?
  Jag undrar – stolen din son sitter på när han syr, vad är det för stol?
  Hälsningar, Sara

 • Precis så tänker jag också om min blogg en mix mellan personligt och redaktionellt. Härligt att följa din lördag som gräsänka. Jag är också gräsänka men mina barn har flyttat hemifrån så det är bara jag och hunden, tur att man har henne ♥️ Hälsningar från Åsa

  • Härligt med lite hitan och ditan, ha ha! Vi får fortsätta på det spåret 🙂

   Mysigt med hundkompanjon. Det låter det!

   KRAM!

 • Du är helt underbar. Fortsätt att berätta om livet ”lite hit och dit” i en salig blandning. Ser fram mot varje nytt inslag.

  • Men tack allra finaste. Du anar inte hur glad dina ord gör mig!
   Lovar fortsätta. Hoppas du ska gilla påsken som jag nu planerar.

   KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.