Vår matsal ska få sig en panel- & hyllvägg

Det är inte ofta stora saker ändras i vårt hem. De renoveringar vi gjort under våra 11,5 år här är få och skett lite successivt när det varit nödvändigt. Egentligen är det bara badrummet som var absolut ett måste. Där var det en vattenskada i väggen när vi köpte huset så det var ju något vi satte igång med på en gång. Sedan var det en råkad av sovrum på övervåningen när alla barn skulle få varsitt rum och det gamla herrummet blev vårt sovrum och jag ritade den nya panelväggen.

Och nu är det alltså en ny vägg som ska skapas i matrummet. Ja har länge velat göra något där då det är det rum utöver köket vi använder mest tillsammans som familj och med vänner. Ville göra det än mer ombonat och få in mer förvaring då det råder lite brist på det i det rummet.

Vi målade väggarna här för en evighet sedan och jag älskar den fortfarande. Önskar inte byta men nu kommer det bli stor skillnad då hela den bortre väggen där ska kläs in i trä.

Vi har en panelvägg i sovrummet som sagt och den inspirerades jag till av taket i vår hall. Och nu vill jag klä in fler rum med trä. Och nu är det då flytt av växtgardinen. Börjar med att flytta den till vardagsrummet precis bredvid.

Det är mycket trä i inredningen så det känns absolut som om huset tar emot mina tankar väl. Och jag tänker att den vägg som nu skapas här ska få samma betsfärg som det trä som är vid elementet. Så det knyts ihop.

Men nu ska det alltså inte bara bli en trävägg som i sovrummet utan det ska in skenor så hyllplan kan lätt sättas upp. Jag vill gör rummet ännu mer till matsal och ha allt porslin, glas, kokböcker, vinflaskor, serveringsdelar osv där på väggen. Lite som en restaurang kan man säga.

Och idag onsdag sätter bygget igång. Peppen och paniken är for reel!

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jessica
Jessica
16 timmar sedan

Det låter spännande och inspirerande att få följa. Kanske kan en få någon idé av detta själv..

Du kanske också gillar...

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x