Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 april, 2016

Första stegen i vår renovering med sovrum & walk-in-closet

Nu har jag äntligen fått ändan ur och satt samman lite steg-för-steg-bilder från 1 av 2 rum i vår renovering. Börjar med det ena rummet, blir för rörigt att ta båda  samma inlägg.

Det är alltså två rum som görs om på övervåningen men hela huset påverkas. Allt som var i rummen har flyttats till källaren och trappan är klädd i papp. Snyggt på nåt vis men halt som en isbana på sportlovet. Inga barn i strumplästen här tack!

Detta rum har i tre års tid varit mitt å makens sovrum. Och även huserat lillkillens spjälsäng. Det är ett väldigt stort rum med fantastiskt ljus från de stora fönstren.

Då vi behöver ha fler sovrum på övervåningen så kom jag på att vi skulle flytta in det som tidigare var arbetsrum och detta rum blir storebrors rum fast bara till 2/3. Sätter upp en vägg mellan balkongdörren och det stora fönstret till dörren. Då bildas det en korridor fram till balkongen som kan bli en walk-in-closet för på höger sida är det inbyggda garderober (älskar funkis).

Så: hej då stora rummet!

Här sätts då de första reglarna upp. Det enda som kommer avslöja att detta inte är en ursprungsvägg är parketten i golvet. Den är i fiskben men med stavparkett runt väggarna. Det blir det ju inte längs med denna nya vägg. Det kan jag leva med! 😉

Och här åker spånskivan upp.

Gipsskivor och sen uttag för spottar i taket. Hade velat ha en skena med spottar men den var typ 4 gånger så dyr som att ha lösa spottar. Balkongdörren kommer ge bra med dagsljus.

Dörren in till sovrummet blir en skjutdörr på korridorsidan.

Och för att göra garderoben/korridoren/walk-on-closeten lite mer mysig och ombonad målas den varmgrå. Och kanske mest att det blir ett eget rum så är det fint att det lilla utrymmet får en egen färg.

Ja, det var de första stegen på renoveringen i detta rum. Återkommer med vidare utveckling. Och det andra rummet där en dröm går i uppfyllelse. En helt magisk trävägg håller på å träder fram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.