En brownie bakad på vit choklad får namnet blondie. Kakan är inte på pricken lik sin mörkare kompis men väldigt god och saftig. Också lätt att addera bär i, som hallon här. Blir väldigt fin kombination av det söta och syrliga.
Ingredienser
330 g vit choklad
160 g smör
3 1/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
3 ägg, rumsvarma
1 dl socker
70 g chokladknappr eller hackad vit choklad
2 dl hallon
Gör så här: Ugnen på 165° varmluft. Smöra kanterna på en bakplåt och lägg bakplåtspapper på botten.
Hacka den vita chokladen och lägg i vattenbad. Smält och lägg sedan i smöret och låt det smälta ihop med chokladen. Nu behövs två bunkar. Blanda mjöl, vaniljsocker och salt i ena bunken och vispa äggen rejält fluffigt i den andra. Häll socker i äggfluffet och häll sedan även i choklad- och smörblandningen. Blanda sedan i de torra ingredienserna och rör ordentligt samman.
Häll över smeten i plåten och sprid ut chokladknapparna och hallon. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Kakan ska få lite färg men vara ganska blond, så att säga. Låt svalna och skär sedan i bitar.