Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 juni, 2022

Ostfyllda rädisor – vackraste rädiserosorna som snittar

Vackra snittar med ostfyllda rädisor som rosor. Eller är det kanske mer som tulpaner när jag nu tänker på det? Oavsett så är de vackra och väldigt goda.

Om du följt mig så har du sett rädisor skurna som blommor hos mig förut för det är en av mina favoriter. Något min mamma alltid gjorde när det var fest och allra som oftast när det skulle göras smörgåstårta vid tex min och brorsornas studentmottagning.

Jag tänkte på dessa vackra rädisor och på det hålrum som faktiskt blir när rädisan öppnas på detta sätt. “Kan de fyllas med något gott och bli som en liten snitt” tänkte jag. Värt att testa.

Jag älskar som sagt rädisor med salt och här ville jag då få in ordentlig sälta samt något matigt och krämigt. Det blev en fyllning med getostkräm toppat med kapris. och hurra vad bra det blev. hoppas du vill testa.

Ostfyllda rädisor – vackraste rädiserosorna som snittar

Ingredienser:
24 rädisor
150 g getost, chevre – rumsvarm
150 g färskost/mascarpone
nypor flingsalt
0,5 dl kapris

Gör så här: Skär bort blast och knipsa av den lilla “svansen” på rädisorna och skölj dem.

Skär ett kryss rakt över rädisans topp ganska djupt. Gör ett till kryss mellan tidigare skär. Lägg i bunke med kallt vatten och låt stå minst tre timmar i kulen, allra helst över natten så rädisorna öppnar sig som blommor.

Ta fram ostarna så de är rumsvarma. Vispa samman de båda sorterna i bunke med elvisp. Ska bli så slät ostkräm som möjligt. Smula ner några nypor med flingsalt och smaka av. Ska bli ganska salt för rädisan behöver och tål salt.

Klicka ostkrämen i de öppna rädisorna alternativt fyll spritspåse och spritsa ned. Toppa med 1-3 kapris. Ställ på bricka, skärbräda och avsluta med lite flingsalt över hela alltet.

Och om du också gillar rädisor så tycker jag du ska kolla in den HÄR med hummus eller DENNA som är förvandlad till en söt liten mus samt DENNA lilla hare.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.