Jag skrev igår om att vi hade vår loppis-/landetresa för femte året och att vi inhandlar samma varor och äter samma rätter varje år. Och att det är ett riktigt vinnande koncept.
Så klart ska jag skriva vad den inköpslistan består av och dela med mig av menyn.
Sen middag med italienskt plock
Vi brukar komma iväg sen eftermiddag på fredagen så middagen blir sen då vi dels har en bilresa men också stannar för att handla. Även om vi nu har en redan klar inköpslista så är det ändå några timmar vi avverkar. Det ger att första middagen görs enkel.
• Pasta med pesto
• Chark så som prosciutto (som också äts till frukost), fänkålssalami, chorizo, ölkorv.
• Dessertostar så som gruyere, saint agur, västerbottensost (som också är till frukost och picknick), brie, fransk bondost.
• Grönsaker (som också är till frukostar och middagen dagen efter), körbärstomater, paprika, gurka.
• Oliver
• Kex, knäcke (som också är till frukost)
• Dryck: cava
• Dessert: smågodis
Sommarfrukost
Ja vad ska man säga om sommarfrukostar? Det är:
• knäcke med med ost, skinka och mycket grönsaker, kokt ägg och sedan yoghurt med bär, frukt och müsli. Och baljor med kaffe.
Picknickmackan framför alla
Detta är min favoritmacka och jag vet inte om mina vänner låter mig hållas eller om de är lika förtjusta men den är med varje år. Och förra året när jag inte kunde vara med körde de den i alla fall. Det är kärlek det!
• Baguette, ruccola, Västerbottensost, bresaola, tomat, olivolja, peppar
Ska alltid ätas ihop med en riktigt sval alkoholfri öl någonstans på vägen i vår loppisturné.
Vägval på eftermiddagen
När loppisturnén är avklarad och våra byten är uppackade är det precis noll krav på att göra något. Vila, prata, läsa eller vad man nu vill. Till detta finns det två vägval om jag ser i backspegeln.
•Fram åker snacks och något svalt att dricka som lyxiga drinkar.
Alternativt
• Skön kaffefika med någon nybakad kaka.
Grillmiddagen med allt
Nu finns det miljarders olika saker att grilla så klart men vi har hittat en bra bas som är lätt att få till och ger en rejält härlig grillmiddag med en massa olika komponenter.
• Marinerad kycklinglårfilé
• Kokt färskpotatis (som äts kall till frukost och lunch dagen efter)
• Grillade grönsaker så som paprika, majs, spett av champinjon, färsk lök och körsbärstomater i form med vitlök och olja
• Halloumi med citron vid sidan av
• Min grillad gurka med fetaostfyllning. Som också blir lite av en sås till övrig middagsmat.
• Kripsig grönsallad (där ev rester äts till lunch dagen efter)
• Färdiga såser eller sås av creme fraiche med vitlök och fetaost
• Dryck: rosévin
• Dessert: smulpaj med glass eller vaniljkräm
Sommarlunchen som nog omvärderats
Vi har tidigare alltid köpt med några burkar inlagdasillar och matjes för att göra en härlig sillunch men då det faktiskt blivit rester som vi delat upp mellan oss när vi åker hem så ska vi nog sluta med att köra sillunch. Ta en restfest istället.
Men rackarns vad gott det är med sillunch alltså. Tur man kan ta det hela sommaren istället då.
Ja, hoppas det gav lite inspiration och framför allt svar på frågan.