Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 augusti, 2016

Min favoritfrukost och nästan en vanlig arbetsdag

När man trodde att det vanliga livet var igång igen på riktigt så har skolan planeringsdagar. Fattar faktiskt inte hur det upplägget är tänkt. Ja vi börjar, men ändå inte. Hur som, jag får ha med mig storsonen idag som en prao. De två små är på förskolan (som har den fantastiskt goda smaken att ha planeringsdagar på kvällar och helger. Det uppskattar vi föräldrar något enormt!).

Börjar dagen med min nya favoritfrukost: tjock yoghurt, sommarmogen persika och mandlar. Liksom förlänger semesterkänslan med den samtidigt som den ger bra energi för en jobbdag.

frukost_yoghurt_persika

mandlar

Mandlar! Passar ju till allt, när som. Min favvis nu, helt klart.

frukost_kaffe_persika

Och så klart kaffe. Har nog alltid varit en te-människa till frukost men nu mer kräver dagarna sin kaffekopp på morgonen. Så kan det bli…

Nu ska jag å sonen sätta igång dagen. Undrar hur intresserad han är av mitt jobb. Skicka fakturor och beställa material. Han lär nog titta ner i annan skärm. Med små monster, lagom stora för en ficka…

Jag har däremot ett spännande uppdrag att slutföra. På torsdag ska jag styla upp en middag, ett pressevent och det ska bli så kul! Ett drömuppdrag för mig.

Hoppas ni får en fin start på veckan!

avsändare

Populära inlägg just nu:
Recept på plommonmarmelad
20 tips till kräftskivan
Sånghäfte att skriva ut till kräftskivan
Recept kantarellpaj

PS: Följ mig gärna på Facebook & Instagram

Comments (6)

 • Kära Helena

  Jag brukar inte kommentera bloggar, men som pensionerad lärare kan jag inte låta bli att reagera på din kommentar om att man på förskolan har den goda smaken att lägga planering på kvällar och helger!
  För min del tycker jag däremot synd om mina f d kollegor på förskolan som måste tillbaka till arbetet efter fullgjord arbetsdag för att planera. I grundskolan har man på de flesta håll lyckats med att lägga gemensam planering på dagtid utan att man naggar på elevernas lagstadgade undervisningstid.
  Det finns många orsaker till att den svenska skolan och barnomsorgen står inför så många problem idag, bl a bristen på utbildad personal. Det kan till stor del bero på de stora klasserna, de dåliga lönerna men också förmodligen på allmänhetens, bl a din syn på andra arbetsgruppers arbetssituation.
  Vänligen
  Lisa

  personal.

  • Hej Lisa. Tack för din kommentar.
   Jag är fullt medveten om den situation som lärarna har idag. Uppväxt med en lärar-mor som kämpat i skolan i alla år och sett på nära håll, typ så nära det går, hur utveckligen varit. Större grupper och mindre resurser.
   Vad jag säger med min kommentar är att barnens förskola är personalägt och de har själva valt att lägga sin planering utanför tiden för barnomsorgen. Deras egna val och jag kan säga att det hjälper oss småbarnsföräldrar något enormt. Det är svårt redan som det är att bolla familjeliv och arbetsliv så detta är en stor hjälp.
   Många med mig sliter med de långa sommarloven som barnen har. Så klart ska alla skolbarn var lediga och njuta av sommarlovet så länge det bara går men då barnen har, som nån räknat ut, 15 veckor lov under ett skolår medan föräldrar har 5 veckor. Svårt att balansera för heltidsarbetande föräldrar.
   Jag avgudar alla mina barns pedagoger och fritidspersonal. De är en stor del av deras liv och är guld värda. Hjältar!!! Detta ligger på en helt annan nivå, på politisk nivå.
   Önskar inte skapa en debatt runt detta men det är många som har svårt att få livet att gå ihop och barnen kommer alltid först så då blir sådana här situationer svåra.
   Passar på att skicka en tacksam hälsning till alla inom skolan för det är ju där allt börjar: inga nobelpristagare om de inte fått en bra lärare från start!
   Vänligen
   Helena

  • Det är en seglivad myt att t ex lärare har dåligt betalt. Såklart varierar det såsom i alla branscher men 45 000 (i Huddinge har man valt att satsa på lärarna så där kan de ha 50 000/ mån) är ingen dålig lön. Sen är eleverna
   lediga ca 16 veckor per år så det måste
   gå att fixa med flex etc för personalen
   så att skolan slipper stänga flera dagar varje år…

   • 45 000 i månaden låter fantastiskt! Jag är gymnasielärare och kan säga att ingen av lärarna i min kommun tjänar så mycket. Att lärarna inte skulle ha dålig lön skulle jag kalla för en seglivad myt. Det var i och för sig inte det jag tänkte kommentera så jag lämnar det.

    Helena, jag älskar din blogg. stort tack för att du delar med dig av så mycket! Men jag känner med de stackars förskolelärarna som förväntas planera sitt arbete på kvällar och helger.

    • Hej Fanny. Tack för din kommentar och tack snälla för dina snälla ord <3
     Jag håller med, inge kul att känna att man måste jobba på tider man själv inte vill. Men i detta fall så är det deras eget val. Så jag ser inte att det är synd om dem som själva önskar ha ett sådant upplägg.
     Sen så skulle jag säga att vi är många som jobbar mer än 8 timmar per dag - på kvällar och helger, som gör det för att vi älskar vårt jobb. Om det är som butiksägare, konstnär, förskollärare eller bankchef. Men återigen, är det inte självvalt och obetalt så är det inte att föredra.
     Bästa hälsningar
     Helena

    • Helena

     Tack för att du tog dig tid att så utförligt svara på mitt inlägg! Jag håller med dig om att det är en komplex situation där våra politiker inte tagit sitt ansvar utan där de år efter år dragit ner på resurserna. Eftersom jag var en heltidsarbetande trebarnsmamma när jag var i din ålder, så förstår jag även din situation!
     Nåväl, nu är ju inte din bloggs huvudsakliga uppgift att vara ett forum för samhällsdebatt, utan en intressant och stilmässigt genomtänkt blogg för det sköna i tillvaron!
     Jag kommer med glädje även i fortsättningen läsa din blogg till morgonkaffet!
     Vänligen
     Lisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.