Ska du koka rimmad skinka till julbordet? Då har du ett av julens härligaste pyssel framför dig.
Koka rimmad skinka
Ingredienser:
2,5 kg rimmad skinka
1 gul lök
8 kryddpepparkorn
2 lagerblad
Gör så här: Behåll nätet på skinkan och skölj den väl i kallt vatten. Lägg i en stor kastrull ihop med en hel skalad lök, kryddpepparkorn och lagerblad. Fyll på med vatten så att skinkan täcks. Stick in en termometer så spetsen är i mitten av skinkan.
Koka upp och sänk temperaturen, vattnet ska endast sjuda. Skumma av ytan med hålslev. Låt sjuda tills skinkans innertemperatur är 70°.
Ta upp skinkan och låt svalna något på ett fat innan nätet klipps upp. Sila spadet och spara till den halländska långkålen, se recept HÄR.
Och sedan är det bara att griljera skinkan och det kan du se HÄR hur du gör.