Festlig tartar på sill, med parmesanflarn

Att servera en festlig rätt med sill kanske inte är det vanligaste. Sill är ju given på alla våra högtider in princip men inte alltid det man tänker på att göra något med till fester så som nyår till exempel. Men egentligen – varför inte??? Så gott, så enkelt, billigt och dessutom nyttigt. Behöver jag säga mer???

Här är en sillrätt där jag tänkte på en klassisk tartar. Alltså en blandning där rå lax och/eller tonfisk är huvudingrediensen. En tartar är däremot ytterst festlig och absolut med på stora partyn. Så hur gör jag en tartar med sill? Jo så här.

Tartar på sill med parmesanflarn

Ingredienser: 8-10 pers
2 burkar svartvinbärssill
1 silverlök
4 stjälkar bladselleri
150 g parmesan

Gör så här: Skär sillbitar i cm-stora kuber och lägg i skål. Finhacka lök och skär selleri i småbitar. Bland samman allt.

Parmesanflarn: Sätt ugnen på 200 grader. Grovriv osten och lägg i platta högar om ca 5 cm i diameter på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 5 minuter.

Fördela gärna silltartar i glas på, dekorera efter önskemål och avsluta med ett parmesanflarn. Redo att servera festlig sillrätt, tartar i rekordfart!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x