Vissa dagar innehåller mer än andra och i fredags var en sådan. Allt från midsommar och jul, till SM i matlagning och musikfestival. Och med klädbyten dessutom. Helt klart en dag värdig för bloggen.

Tog mig in till stan, Swedenborgsgatan på Söder för möte och det var först riktiga varma dagen. Inte bra att då åka in till stan kan tyckas…

Och kanske inte heller ha möte om julen, ha ha. Men men – så är mitt jobb ju. Och det ska erkännas att jag blev så glad av mötet för att prata julmys är ju det bästa jag vet. Du känner väl mig…?

Jag bytte stadsdel och trampade uppför Nybrogatan och det är lika kul varje gång det sker: solen skiner, det är varmt på riktigt och gatorna fylls av folk. Man undrar lite var alla varit innan.
Rekvisita och fix för Nyhetsmorgon som jag gästar på torsdag, dagen innan midsommar så det kommer bli fullt av midsommartips. Slå på tv.n kl 09.30 så ses vi.

Kände mig somrig och fin. Men behövde byta om för nästa kapitel på dagen krävde en helt annan outfit. Hem med all packning av rekvisita och byta om.

Kvällen innehöll två olika events. Först en tjusig tillställning p Nationalmuseum där det var kvalfinal för Årets kock 2025 med efterföljande middag. Sedan så skulle jag ut till Djurgården för Rosendal Garden Party som är en utomhusfestival där klädens ju är en annan. Samt att där är det fortfarande väskförbud.

Landade i stiligt svart långkjol med jeansjacka med många fickor.

Så vackert på Nationalmuseum. Och du vet väl att du kan äta där utan att behöva betala inträde till museumet.


Så spännande! Avslöjandet om vilka 6 tycker kockar som gått vidare till slutfinalen. Läs mer om kvalet HÄR. Finalen är 2.a oktober.
Följande sex kockar går vidare till finalen av Årets Kock 2025:
Ida Bauhn, Nour, 389 poäng.
Magnus Åkerström, Bibliothek, 338 poäng.
Robin Frank Lindqvist, KOKA och Björns Bar, 337 poäng.
Mikael Feuk, Gastro Gaspari, 334 poäng.
Luqaz Ottosson, Restaurang ROT och Fabriken Furillen, 314 poäng.
Jesper Wallqvist, Restaurang Tre Bröder, 314 poäng.

Utöver att man blir årets kock, dvs typ SM i matlagning och får årets titel så får man även göra årets rätt och årets brygd. Samt så klart den enorma äran och hamna bland alla de tidigare årets kockar.

Efter detta följde en enastående buffé av min favoritmat – dvs svenska klassiker som sill, lax, färskpotatis, primörer och annan husman.

Och kan vi diskutera den här råbifftallriken. Jag fullkomligt dör. Aldrig sett buffé-råbiff. Hoppas på fler tillfällen.

Tar gärna en sådan här tallrik hela sommaren. Eller ja varför inte hela året???

Och sedan rulltårta på det. Tack så mycket – det var fantastiskt.

Efter en sådan dag och middag kanske man skulle vilja åka hem och slänga sig ner i soffan men nej – nu ska det gås på festival.

Tillbaka till Nybroviken. Stocholm är verkligen så vacker.

Hård techno, EMD hördes lång väg och bröt av i den vackra ljusa sommarkvällen. Folk strömmade ut på Djurgården och till Rosendals vackra ängar.



Det som slår mig med Rosendals festival är att det är så blandad publik. unga och gamla, olika stilar med rockers, hippies typ och ubertrendiga. Alla får plats och kärleken till musiken förenar. Väldigt härlig stämning. Att det fina vädret hjälpte till kanske jag också ska tillägga.

När vi kom spelade Gesaffelstein och jag trodde, med tanke på musikstilen och namnet att han var tysk men han är fransk. Känd producent också bla till the Weekend. Men musiken var hård. Oj, så hård.
Ja, det där är inte riktigt det man slänger in en måndag eftermiddag va? Hade gärna lyssnat på detta på en mörk klubb i Berlin kl 02 på natten…

Kände mig rätt i mina svarta kläder och med en pappmugg sommardricka så var det ändå rätt.

Sen kom då det som de flesta väntade på: Kraftwerk. En av grundarna till bandet är i livet och det är Ralf Hütter som står längst till vänster av de fyra. Han är alltså 79 år gammal och jisses vilken livsgärning han gjort.

För mig är Kraftwerk barndsomsmusik. Mina äldre bröd spelade LP-skivrona bakom stängda dörrar och jobbiga lillasystern fick inte komma in. Musiken var annorlunda och lite läskig. Men oj vad spännande. Helt klart ett bevis på att det fanns annat än det som spelades på radion i köket.
Bra recension av kvällen HÄR från DN.

Och sedan var det tack och god natt! Vilken dag måste jag säga.
