Udonnudlar är så där galet gott. Det är något med de där lite tjocka nudlarna som gör att man bara vill ha mer och mer. Kanske att just tjockleken gör att de suger åt sig extra mycket av sås som gör det? Och sedan så är det en sådan lättlagad rätt då den lagar sig själv. Och med det här jag nu ska tipsa om är det så det är nästan pinsamt.
Jag visade en bild i stories när vi åt udonnudlar och jag fick oväntat många frågor om att dela receptet. Och det var ju just det – det är liksom inget recept. Det är en sådan där genvägsrätt som jag brukar prata om. Eller med ett gammalt utskällt ord: nästintill halvfabrikat. För det var mer 1 + 1 + 1 bara. Men det kanske ändå behövs gås igenom så klart. Så här kommer det.

Udonnudlar, teriyaki & kyckling
Ingredienser:
1 Färdiggrillad kyckling
Grönsaker att steka, vitkål, morot, lök
Rapsolja
Udonnudlar
1 förp Teriyakisås
Sesamfrön
Gör så här: Dela kyckling och ta ut köttet i mindre bitar. Lägg på serveringsfat.
Skiva grönsaker och stek i rapsolja, gärna i stor wok. Koka Udon enligt förpackningen och vänd ner i grönsakerna. Häll över teriyakisås och vänd samman. Låt fräsa lite så såsen går in i nudlarna
Strö över sesamfrön och servera med kyckling. Addera soja och crispy chili oil om så önskas.
