Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 september, 2021

Tacokväll med 2 favoriter: guacamole & picklade rödlök

Hurra för fredag, hurra för en skön kväll hemma. Här är det, som vanligt på fredagar, inte många knop som ska göras. Svänga ihop en middag med mexikanska förtecken ska bullas upp.

Och kan du nu se vad jag har saknat som barnen på en gång såg???

Majsen så klart. Ja jösses, det är som om skinkan var bortglömd på julaftonen verkade det som.

Kanske att jag i min iver att få med MINA två favoriter glömde bort deras. Förlåt älskade barn. Ska aldrig göra om det.

Vad är mina favoriter då? Jo det är inte bara favoriter om jag ska vara ärlig – det är måsten ju. Det är picklad rödlök och guacamole. Dessa två delar är helt klart viktigast. Jag kan ha alla möjliga olika protein så som kyckling, fisk, vegetarisk- eller köttfärs. Olika sorters grönsaker och olika såser men det måste vara picklad rödlök och guacamole med på buffén.

Picklad rödlök

Skala 2 rödlökar och dela och skiva tunt på längden. Koka upp en liter vatten och släng ner löken i 15 sekunder. Häll av i durkslag och skölj med kallt vatten så de svalnar. Låt rinna av. Koka upp saften av 1 citron, 2 lime och 1/2 apelsin, tillsammans med 2 msk vinäger, 1 msk salt, 1 msk socker och ett par stänk tabasco. Rör tills salt och socker löst sig och häll sedan i en skål tillsammans med löken. Låt svalna.

 

Guacamole

Mosa 3 mogna avokados med gaffel i en skål. Pressa i  2 vitlöksklyftoroch  juicen från en 1/2 lime. Finhacka en 1/3 kruka färsk koriander och blanda i. Strö över 2-3 duktiga nypor flingsalt och blanda ihop till en fin röra. Får gärna vara lite klumpig för att ge lite känsla. Detta är en ganska barnvänlig variant och vill man ha mer drag är lite finhackad chili att rekommendera.

Det sår aldrig fel – hur mycket guacamole jag än gör så tar den alltid slut. Jag kan göra 3-4 satser och det tar ändå slut. Allas favorit alltså.

Utöver att det är gott, roligt och trevligt att äta tillsammans så är detta verkligen drömmen frö föräldrar för här slinker grönsakerna ner av bara farten. Jo, om mamman nu har köpt majs dvs…

Jag tar helst mjuka små tortillabröd till för det blir så gott och mumsigt då. Hellre lösa nachos vid sidan av än de där halvmåneskalen som bara går sönder.

Och jag som älskar koriander och lime på min tacomiddag har alltid en massa lös på fat bredvid för de som vill addera.

Mysets tid är här med tända ljus och för extra stämning så har jag färgade lyktor. Lite mexikanskt va?

Ja, det var en fredag detta och snart blir det soffmys. Önskar dig en fin fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.