En god snitt, ett litet plock, som passar till mycket men kanske extra bra till jul? Speciellt med sitt juliga utseende här så vill jag verkligen lyfta den som ett tilltugg till glögg men lika bra till bubbel vid nyår också.

Ädelostboll med pekannötter & tranbär
Ingredienser:
80 g färskost och
60 g ädelost (Saint Agur)
1 + 0,5 dl pekannötter
0,5 dl torkade tranbär
Salta pinnar
Granatäppelkärnor
Persilja
Gör så här: Blanda färskost och ädelost i en bunke.
Finhacka pekannötter och torkade tranbär. Vänd ner i ner i ostkrämen.
Hacka ytterligare pekannötter och lägg på ett fat.
Ta en matsked ostkrämsblandning och forma till en boll, rulla i den hackade pekannöten och ställ på ett serveringsfat.
Låt stå minst 30 minuter i kylen. Repa små buketter av persilja och plocka kärnor från granatäpple.
Halvera salat pinnar och stick ner en halva i ostbollarna precis innan servering. Garnera med granatäpplekärnor och persilja.


Om du inte gillar eller tål pekannötter eller tranbär så byter du till något annat. Här är det fritt fram att testa och variera.

