Följ mig:
Dryck Jul Julmat

Julmumma är juldrycken nummer 1

18 december, 2022

Dricker ni mumma till julmaten? Jag dricker oftast julmust men nått glas julmumma har slinkt ner – trodde jag!

Käre far hade inte många ansvarsområden vad det gällde julbordet där hemma men mumman blandade han och njöt i ett speciellt glas på hög fot. Men det var ju inte mumma! Det blev familjefadern varse när min kille, dvs den blivande svärsonen kom med ett riktig recept. Pappas version var en fuskig 50-50-blandning av julmust och julöl, en snabbvariant kanske, men inte så ”djup” i smaken om man nu då druckit den äkta varan. Så, här kommer ett beprövat och mummigt recept. Tack älskling för att du fick ordning på min familj!

Julmumma – juldrycken no 1 

Ingredienser ca 2 liter:
4 cl madeira

4 cl gin
2 flaskor porter (33 cl)
0.5 flaska tonic (33 cl)
0.5 flaska ginger ale (33 cl)
2 flaskor julstarköl (33 cl)
1 flaska julmust (33 cl)
1-2 tsk citronzest 

Gör så här: Se till att alla kolsyrade drycker är väl kylda innan blandningen så kan det serveras på en gång. Alla drycker hälls i en stor karaff och blandas försiktigt bara nåt varv med stor sked. Ovanpå det maffiga skummet kan du riva lite citronskal. 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close