Nu kommer ni tro att jag har fått knäppen då jag pratar grekisk mat igen men grekisk yoghurt med honung är så här års, enligt mig, oslagbart. Och igår behövde jag lite medelhavskänsla då vår Turkietresa ställdes in två dagar innan avfärd för dottern fick vattkoppor. Kan säga att det inte var en humörshöjare direkt. Vi skulle ha rest med 4 andra familjer vi lärt känna via mammagruppen så det svider extra mycket. Men, vad kan man göra? Barnens hälsa (och flygförbud) går före allt…
Hursomhelst, slutältat! Jag ville känna sommar, värme och härliga smaker så det fick bli en grekisk frukost med yoghurt, fruktsallad, hackade nötter och rinnande honung. Sen att solen sken från sin bästa sida gjorde det faktiskt ännu godare!
Jag valde frukter som odlas i Grekland för att matcha yoghurten och honungen; melon, apelsin, äpple, päron och vindruvor.
Och här satt jag, i arlamorgonstund, medan resten av familjen sussade sött. Sen måste jag även lägga till att det är riktigt gott även utan fruktsallad, med endast yoghurt, nötter och honung. Blir på något sätt ännu renare, mer grekiskt, då.
God morgon!
Åhhh nej vad TRIST 🙁