Salviapasta – två saker som älskar varann

En av de kryddor jag såg mest fram emot att få odla i trädgården var salvia. Det är en sådan enormt god krydda när den är färsk. Passar till mycket men min favorit är just med pasta. I sin enkelhet så raffinerad och smakrik. Passar dessutom till så mycket, både kött och fisk. Fast så här i våra somriga grilltider så är just grillat kött till pastan en fulländad rätt, gjort i enkla drag.

Ingredienser
250 g pasta
Stort knippe salvia, färsk!
1-2 klyftor vitlök
50 g smör
2 msk rapsolja

Gör så här: Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Hacka/strimla salviabladen. Smält smöret i en kastrull och pressa i vitlöken. Häll i oljan och salvian. Rör om och låt fräsa 1 minut.
Lägg tillbaka den färdigkokta pastan i sin kastrull och häll över smör- och salviablandningen. Servera genast!

Igår satt vi i trädgården och åt salviapasta med grillad flankstek. Somrigt så det förslog. Sen att dessutom sitta och äta med torkade badkläder fortfarande på sig och strandsand mellan tårna gjorde att jag kände mig sommarlovig. Fast, jag har en vecka kvar innan semestern drar i gång.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Romladolcevita
Romladolcevita
11 år sedan

Pröva med Olio extra vergine, man använder ju aldrig smör i pasta här i Italien.
http://www.romladolcevita.wordpress.com

Helena - amelia.se
Helena - amelia.se
Svara på  Romladolcevita
11 år sedan

Toppentips! Tackar 🙂

Du kanske också gillar...

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x