Kantarelltoast är kanske inte det som man tänker på när man pratar högsommar och sommarmat men har sett på socialamedier att det minsann finns svamp i skogen. Rimmar inte speciellt väl med den torra sommar vi har haft här i Stockholmstrakten dock. Fast i butiker och på salutorg är jaktlyckan säker med stora gyllene kantarellberg. Se upp för blöta, tunga svampar på försäljningsställena- det blir onödigt dyrt. Satsa på de torra!
Kantarelltoast
Gjorde en härlig kantarelltoast till förrätt. Jag tycker bäst om rätten när svampen steks i stor klick smör och endast kryddas med salt och peppar. Visst, grädde och fler kryddor är gott men denna rena tillagning toppar listan för mig.
MEN, det som är viktigt är brödet. Helst surdegsbröd, typ levain, ska helst stekas i ordentliga mängder smör och bli som en stor krutong. Attans vad gott det blir. Inget lean cuisine här inte, sånt jobbar inte jag med.
Yuuuuum 🙂
You bet!! 🙂