Smaksatt popcorn! Älskade popcorn! Jag är mer åt salta snacks än godis när det kommer till bio och soffmys. Och popcorn är klassikern. Så härligt med de varma poppisarna, kan verkligen frossa. Något som gör dem ännu godare är att smaksätta popcornen. Och svårt är det inte heller.
Egentligen så kan man smaksätta popcorn med vad som helst, det man tycker om. Några favoriter är parmesan, curry, tryffel och röd paprika med chilli.
4 smaksatta popcorn. Recept på popcorn med olika smaker
1 msk curry (alt grön currypasta, 0,5 tsk)
1 tsk tryffelolja
1 msk paprika med lite chiliflakes
Finriven parmesan
Gör så här: Börja med att poppa popcorn. Majskorn i kastrull med smör och olja eller poppa micropopcorn och lägg i en stor skål.
För att smaksättning: För att få ut den bästa smaken ska smaksättningen värmas. Smält 25-50g smör i en kastrull och häll i önskad smaksättning; curry, tryffelolja eller paprika med lite chiliflakes. Finriven parmesan däremot ska blandas i de varma popcornet efter att lite smält smör blandats med popcornen.
Häll över det kryddade smälta smöret på dina varma popcorn och blanda väl. Salta efter smak om det inte är saltade micropoppcorn för då behövs inget extra salt.
Om du gillade detta kanske du även gillar:
• 3 olika kakdegar att äta utan att baka
• Frusna bananer som bananglass doppade i choklad
• Chokladbollar på flera olika sätt, olika smaker