Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 april, 2013

Chokladdoppad frusen banan – nyttigare & roligare “glass”

Hört talas om frusen banan, Frozen Banana? Inte jag, för tills för nån månad sen. En bananglass som är helt laktosfri och utan tillsatt socker. Verkade dessutom kul att göra. Det ska testas!

Lät enkelt och var enkelt. Tricket i det hela är att ha riktigt, riktigt mogna (läs mörkbruna) bananer så börja ed att leta upp de där du vanligtvis inte köper i butiken. Är de inte tillräckligt mogna har inte sockret i dem släppt och blir inte så saftiga utan mer fibriga och torra.

frusen banan

Chokladdoppad frusen banan

Skala och halvera bananerna och sen trär du halvorna på glass- eller grillpinnar. Lägg dem i en plastlåda eller liknande och låt ligga i frysen en till två timmar så det blir kalla som isglassar.

Ta fram bananpinnarna och de toppings du vill ha på dina glassar. Lägg smörpapper på en bricka eller liknande för att lägga de färdiga glassarna på. Smält blockchoklad och bred på bananen eller doppa i. Chokladen stelnar snabbt då den kommer i kontakt med den kalla bananen så det gäller att raska på. När önskad mängd choklad är på så strör du över toppingen eller rullar i den. Toppings kan ju vara vad som helst du tycker passar. T.ex. kokos, hackade nötter, strössel, chokladkross mm.

Servera på en gång eller lägg tillbaka i frysen och vänta på rätt tillfälle. Let the fredagsmys begin!

Comments (8)

  • Såg ju faktiskt grymt gott ut det där! Där har jag något att göra av de gamla bananerna då, normalt vill jag att de precis ska ha blivit gula när jag äter annars 🙂

  • Vilket bra tips! Det ska jag minnas. Jag har just hittat till din blogg och läser nu tillbaka lite.

    Oj vad jag kände igen mig i inlägget om den givmilda katten! Vi flyttade från lägenhet till hus på landet och tog då (givetvis) med oss katt och hund.

    Katten älskade sitt nya liv och ville mer än gärna bidra till försörjningen genom att komma med möss och småfåglar som släpptes lite här och var… *kräk* Numera bor vi i stan igen, i en lgh, och katten har faktiskt flyttat vidare till mina svärföräldrar som är betydligt mer kattvana än undertecknad…:) Ha en fin helg! Kram/Tanja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.