Följ mig:
Alla Hjärtans Dag Bakning & Godis

Sockersött till alla hjärtans dag – hjärtliga våfflor

10 februari, 2014

Alla hjärtans dag är på fredag och det kan man ju fira eller låta bli. Själv har jag aldrig satsat stort på det men att äta något extra gott brukar jag få till. Speciellt om alla hjärtans dag ligger på en t.ex. tisdag så är det ju kul att sätta guldkant på vardagen. Något enkelt man kan göra är att piffa till sina våfflor, som oftast har en fin hjärtform.

alla_hjärtans_dag

Alla hjärtans dag är den röda och rosa högtiden. Så härligt att få leka med dessa glada färger. Ett superenkelt sätt att få fram färg är den kära karamellfärgen. Bara att droppa i det du vill färgsätta, tex strösocker. Droppa i endast nån droppe och blanda tills färgen är helt fördelad. Ta i mer om du känner att färgen blir för svag.

Grundrecept våffelsmet

Ingredienser
100 g smör
3,5 dl mjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk

Gör så här: Smält smöret och sätt i gång våffeljärnet. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Vispa ner lite mjölk i taget och vispa till en jämn smet. Avsluta med det smälta smöret.
Häll smet i det varma våffeljärnet. Låt grädda till den gyllene färg du önskar uppnåtts.

Det rosa sockret blir mycket effektfullt på våfflan – och gott! Här har jag gjort en liten våffelbakelse med grädde, som också är färgad av karamellfärg den med, mellan två hjärtan. Toppad med en jordgubbsskiva tillskuren som ett hjärta.

För att addera på den hjärtliga känslan kan man även droppa i lite röd karamellfärg i våffelsmeten.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close