Följ mig:
Alla Hjärtans Dag Bakning & Godis

Sockersött till alla hjärtans dag – hjärtliga våfflor

10 februari, 2014

Alla hjärtans dag är på fredag och det kan man ju fira eller låta bli. Själv har jag aldrig satsat stort på det men att äta något extra gott brukar jag få till. Speciellt om alla hjärtans dag ligger på en t.ex. tisdag så är det ju kul att sätta guldkant på vardagen. Något enkelt man kan göra är att piffa till sina våfflor, som oftast har en fin hjärtform.

Alla hjärtans dag är den röda och rosa högtiden. Så härligt att få leka med dessa glada färger. Ett superenkelt sätt att få fram färg är den kära karamellfärgen. Bara att droppa i det du vill färgsätta, tex strösocker. Droppa i endast nån droppe och blanda tills färgen är helt fördelad. Ta i mer om du känner att färgen blir för svag.

Det rosa sockret blir mycket effektfullt på våfflan – och gott! Här har jag gjort en liten våffelbakelse med grädde, som är färgad av karamellfärg den med, mellan två hjärtan. Toppad med en jordgubbsskiva tillskuren som ett hjärta.

Eller  sätt ner våffel- och jordgubbshjärtan i grädde och strössla med det rosa sockret.

För att addera på den hjärtliga känslan kan man även droppa i lite röd karamellfärg i våffelsmeten.

Jag har inte hittat nåt våffelrecept som blir bättre än de mixer som finns i dagligvaruhandeln så det kan jag inte stoltsera med.

 
Klicka om du gillar

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close