Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 december, 2022

Slå in julklappar med tårtpapper & stuvbitar

Det blev julklappar inslagna i tårtpapper och stuvbitar i år! Ja i alla fall några av klapparna är faktiskt redan inslagna – jag brukar ju sitta i sista minuten natten till dopparedagen annars. Men jag fick feeling idag och drog igång det hela.

Jag har samlat på mig väldans massa tårtpapper genom åren och nu så kom det till användning. På paketen!

På röda silkespapper och med röda band blev det väldigt juligt tycker jag.

Jag vill ju lacka mina paket men silkespapper är inte det bästa att lacka på då man måste liksom trycka bort den smälta lacken (se mina lacktips HÄR) och då rivs silkespappret väldigt lätt. Då löste jag det genom att sätta lack på baksidan av adresslappen. Blir ju inte som det är tänkt att liksom försegla paketet men funkar ändå. Hellre det än inget!

Så rött och juligt det blev ser jag nu.

Men sedan har jag även påsar i inslagningen. Samma sak där – jag har samlat en massa stuvbitar och lät faktiskt lämna in dem till den lokala kemtvätten/sömmerskan och fick så fina påsar.

Jag har egna påsar sedan tidigare, HÄR och sedan ett gäng juliga örngott och kuddfodral jag också tänker ha som påsar och inslagningar.

Oj vad jag bara tokälskar denna brungyllene sammet. Så himla vacker och med rött band ser det väldigt lyxigt ut.

Ja, det blev rätt lyxigt med tårtpappret också nu när jag tänker på det. fast det ju inte är det minsta avancerat eller påkostat. Precis som det ska vara.

Jag har så många inlägg här på bloggen med paketinslagningar och speciellt för inslagningar till jul. Klicka HÄR så kommer du till flera att kolla på.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.