Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 april, 2014

Tips på lite roligare äggservering till påsk

Ett lite roligare sätt att servera en äggröra så här till påsk är att fylla äggskalen med röran. Sen sätter man skalen i äggkoppar och så har man en enkel men effektfull förrätt.

Vill man ta det hela ett varv till (och det vill ju jag…) så kan man återanvända äggkartongen som serveringsfat. I sin ursprungsfärg är det ju inte så värst mycket glamour men med lite sprayfärg så får man till det.

Kopparsprejen har gått varm här hemma till både det ena och det andra. Färgen verkar dryg för mycket finns kvar och den är ju snygg så varför inte till äggkartongen? Det får bli ett kopparäggsfat, om det nu finns som ord…

Tog en stor äggkarta, 30 ägg, och skar till en bricka för 10 ägg med skalpell. Sprejmålade utomhus en sida i taget och lät torka och vädra för sprejfärgen har en stark doft. Efter ett dygn tycker jag doften var borta

Knäckte mina tio ägg försiktigt och sparade äggskalen. Knäckte så högt upp mot toppen som det gick för att få så stora äggformar som möjligt. Gjorde en krämig äggröra (recept nedan) för att sen fylla äggskalen med. Toppar med lite vårlök och ställer genast fram för servering.

Äggröra: 10 ägg vispas ihop med 1/2 dl matgrädde eller mjölk med en gaffel i en stor bunke. Smular i några nypor flingsalt och tar några varv med pepparkvarnen och blandar. Häll i äggröran i en varm stekpanna med lite smältsmör. Låt röran stekas lite och rör sen försiktigt med en stekspade så den stekta ytan ger plats för den råa äggröran. Rör inte för mycket för då  blir äggröran gryning. Upprepa rörelsen tills röran stelnar så pass så man ser stekpannans botten när du rör, dvs det rinner inte ihop. Men det viktiga är att vara kvick, röran stelnar snabbt och då kan bli torr. Bättre att ta röran när den är för blöt än torr. Ta bort från plattan och låt det sista sekts på pannans egna värme. Servera genast.

Klicka här för mer påskpyssel från mig. Hoppas du hittar något som kan vara passande och kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.