Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 maj, 2022

Ett lifehack för syrenhäcken, så den växer rakt

Vi har en fantastisk syrenhäck och ja, en syrenberså måste jag väl kunna kalla den. Den sattes samtidigt som huset byggdes så den är alltså 82 år gammal. Nu är inte just dessa träd och buskar så gamla för vi har ju beskuret den jämns med marken en gång, se inlägg om att beskära, kapa syren HÄR.

Nya fina stammar och stänglar sköt snabbt upp ur marken och syrenhäck blev snabbt tät och kraft igen.

Borta var alla torra nakna stammar. Då var det snarare som ett staket med grönt på toppen som du ser i denna gamla gamla bild. Lillputte i vagnen… .

 

Men det som kom som ett brev på posten (kan man säga så nu? När posten knappt kommer???) var att stammarna och de unga skotten växte liksom inte som jag ville. Dvs rakt upp.

Förra sommaren skulle jag lösa detta och jag började med att sätta sådana där gröna växtstöd, stödbågar,  som är som stora upp och nedvända U med det räckte inte. Höjden för stödet kom för långt ner. Jag behövde något som liksom drog ihop dem.

Spännband i resor med krokar. Där hade jag det. Jag köpte flera storpack, i olika längder och började fästa grenarna i varann och vips så blev alla grenar raka. Det är främst vid kanten av stengången jag vill att syrenen ska växa rakt så man inte behöver gå utanför sten gången för då kan man lika gärna vara utan gång kan jag tycka.

Nu så här på våren så ser ju dessa spännband helt knasiga ut där inne bland grenarna men surenen är ju galet tät så dessa band ses inte sen. Jag hade liksom glömt bort dem så när i höstas och löven föll så kom de fram.

Jag ser verkligen fram emot en grön syrenhäck som gömmer den där studsmattan. Snart så

Ja, det var ett litet lifehack för mig till dig med också en yvig syren!

 

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.