Kan man helt plötsligt bli kär i en grönsak? Nä, förmodligen inte men väldigt förtjust borde vara okej i alla fall.
Blomkål och jag har mötts vid tillfällen så som blomkålssoppa och vid grönsaksdippningar men inte så värst oftare än så. Nu däremot så har vi träffar så fort det ges möjlighet. Och allra helst som ugnsrostad med curry. Beroendeframkallande.
Här har även färsk vitkål fått hoppa med i formen.
Ingredienser
1 blomkålshuvud
50 g smör
rapsolja
flingsalt
1-2 tsk curry
Gör så här: Värm ugnen till 200°. Bryt blomkålshuvudet till buketter och lägg i en ugnsfast form. Klicka smör jämnt över bitarna. Ringla över rapsolja och smula några nypor flingsalt.
Ställ på galler mitt i ugnen och rosta i 20 minuter, tills de börjar få lite färg. Med fördel så kan man ösa smöret över blomkålen under rostning. Ta ut formen och pudra över curry. Rosta ytterligare 10 minuter. Servera.