Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 januari, 2022

Classic Champagne Cocktail – CCC. En klassiker

Classic Champagne Cocktail, eller CCC som den också kallas. När vi planerade nyår sa maken rätt snabbt att han absolut ville servera en Classic Champagne Cocktail som fördrink. Jag hörde bara champagne och tyckte det ju lät passande. Vad jag sen fick lära mig var att detta är en av de allra äldsta drinkarna som är nedskrivna. Denna ska ha skapats någon gång på mitten av 1800-talet. Så inte de gamla grekerna men vi kan väl tacka bland annat Jerry Thomas som skrev boken ”How to mix drinks” 1862.

Classic Champagne Cocktail

Lyxig som sjutton då ingredienserna ska vara av bästa kvalitet, väldigt snygg och delikat drink. Och den har sin lilla procedur så det är ingen snabbhastad grogg här inte. Väldigt passande för festliga tillfällen som nyår alltså.

Classic Champagne Cocktail – CCC

Ingredienser per glas:
1 sockerbit
2 stänk av Angostura Bitter
2 cl Cognac
Champagne

Gör så här: Börja med att ha både cognac och champagne väl kylda. Har du inte måste du vänta för denna drink hänger mycket på att den ska vara väl kyld!

Lägg sockerbiten i ett öppet champagneglas, champagnekupa och stänk Angostura på den. Låt angosturan gå ner i biten och muddra sönder den sedan med en muddlarstav.

Häll över cognac och precis innan servering toppas glaset med champagne.

Classic Champagne Cocktail

Var försiktig – tänk på glaset! Milt våld som jag brukar kalla det…

Classic Champagne Cocktail

Sockret gör inte bara drinken söt utan sockret sätter även igång bubblorna i champagnen. Ett knep jag lärde mig förövrigt när jag var fotoassistent och vi plåtade läsk – i med sockerbitar så fort bubblorna lagt sig. Och just det – det måste vara sockerbitar. Fråga mig inte varför men det är något kemiskt med sockerbitar tillskillnad från strösocker.

Classic Champagne Cocktail

Det blir ett rejält skum och färgen på drinken är cerise rosa. Så läckert!

Vill du tips på fler goda drinkar?
Cosmopolitan
• Cointreau Fizz 
Strawberry Daiquiri
Mimosa
GinFläder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.