Krämig kyckling med citron & dragon har blivit en riktig favorit här hemma av både stora och små. En riktig vardagsmiddagshjälte skulle jag säga. Smakrik och enkel på samma gång.
För ett tag sedan fick jag upp ögonen för dragon. Har inte riktigt fått kläm på den kryddan tidigare. Nu så gör jag gärna enkla såser och mat med min nyfunna kryddvän.
Kyckling och citron är väldigt bra ihop och med dragon blir det ännu härligare. Här är gårdagens middag som verkligen fick alla i familjen glada och mätta. Bådar gott för alla kommande vardagsmiddagar framöver.
Krämig kyckling med citron & dragon
Ingredienser
5 kycklingfiléer
1 lök
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 tärningar hönsbuljong
2 msk dijonsenap
1 citron, pressad (zest av skalet om mer citronsmak önskas)
3 msk dragon
Gör så här: Hacka löken och stek med rapsolja i en gryta. Skär kycklingfiléerna i stora bitar eller strimlor och stek med löken. Vänd så att kycklingen får en lättstekt yta på alla sidor, så att köttets porer stängs. Häll på grädde och crème fraîche och låt kycklingen sjuda i såsen. Smula i buljongtärningarna, pressa i saften av citron, klicka i dijonsenap och krydda med dragon. Låt sjuda tills kycklingen är genomkokt och såsen blivit en aningens krämig. Servera med förslagsvis ris, klyftpotatis eller tagliatelle samt sallad.
Också väldigt god att servera med klyftpotatis.
Ett gott tips: att ha dragon på klyftpotatis är en riktig höjdare har jag upptäckt. Då dragon finns med i bearnaisesås så tycker jag att klyftpotatisen får en hint av bea.
Tack för det receptet bästa! Gjorde en redig sats, och en lite mindre utan lök till ”allergisk” dotter, och gissa om maten gick hem! Receptet läggs till favoriterna.
Jag är inte heller någon större dragonlover, men här kom den verkligen till sin rätt, bokstavligt talat, hehe.
Kramis
http://helenanygrund.blogg.se
Åh vad glad jag blir!! Just nu är favvisen att ha rätten till tagliatelle. Blir en supergod pastarätt.
KRAM!
Tack för det underbart goda receptet, it’s a keeper!
Hej Sara. vad kul att höra.
Kram
Helena