Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 maj, 2015

Det blev en vegetarisk grillafton

Jag har svårt att se att jag någonsin skulle bli vegetarian men jag kommer på mig själv att allt mer välja annat än kött på tallriken.

På valborg fick vi med oss kronärtskockor hem av dem vi åt middag hos. De var helt klart bland de maffigaste jag sett. De är i säsong nu så passa på!

Till middag pratade vi om att , utöver den kokta kronärtskockan, grilla grönsaker och då kom frågan om vilket protein vi skalle ha. Inget, tyckte jag, möjligtvis halluomi. Maken satte i gång å briljera som vanligt. Han skulle blivit kock tycker jag.

För att få fram smakerna i kronärtskockan är att klippa ner kronbladen något och låta en halv citron koka med att i det saltade vattnet.

Halloumi! Kanske det godaste man kan grilla. Till den salta osten är grillade grönsaker superdupergott, rödbetor tex. För att lyckas med grillade rödbetor är tipset att koka dem färdiga och skala först, sen lägga på grillen

Salta ur auberginen innan den läggs på grillen. Då blir de inte så vattniga.

Grillad vitkål var jättegott. Det som behövs är låg värme, gärna indirekt värme.

Nåt som var en helt hejdundrande succé var de helgrillade lökarna. De grillas alltså med skalet på och med det “kokas” de inuti. Dela dem sen på mitten och gröp ur.

Hade tänkt inviga utemöbeln men solen lyckades inte värma luften tillräckligt. Det fick bli en middag inne i vanlig ordning. Men banne mig, nästa helg. Då håller vi tummarna för vår egna uteservering.

Vilken måltid det blev. En riktig föraning om sommaren och de stundande primörerna. Sen så blev kronärtskockor barnens nya favorit. Tror jag det, de var så galet goda och matiga. Servera gärna med en smörblanding med några droppar citron och nypa salt.

Comments (1)

  • Det ser gott ut, jag kan riktigt känna doften. Grillad lök ska jag prova, älskar lökar som kokat mosiga i någon gryta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.