Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 december, 2015

Vår meny till julbordet 2015. Helt fritt från kött

Oj, jag lovade att återkomma med menyn, eller snarare innehållsförteckning, för vårt julbord 2015. Så här dan innan nyår blir det lite konstigt men bättre sent än aldrig tänker jag…

Förra året tog vi beslut om att välja ut favoriterna på julbordet och inte ha allt. Det vi då märkte var att det blev köttfritt. Ska inte säga att vi är en vegetarisk familj, nej tvärt om, men vi är allätare och väldigt förtjusta i fisk. Då är det just sillar, lax, janson, gubbröra, löjrom mm som passar så bra. Ihop då med grönsaker. Förra årets succé fortsatte i år fast med några nya rätter och inslag. Får se hur det blir nästa år.

Först lite julmys med Varm saft, Glögg, Pepparkakor, Clementiner

Julbordet
Sillsorter: Senapssill, Citronsill, Currysill, Pepparrottsill, Romsill, Mojitosill (!),
Matjes serverad med gräddfil och finhackad rödlök
Gubbröra
Sillsallad – klassisk och modern
Janson
Gravad lax med gravlaxsås
Gravad gös
Kallrökt lax
Skagenröra
Löjrom på små knäckebitar med gräddfil, lök
Omelett med svampstuvning
Grönskaspaté serverad med romsås och grönkålschips
Fänkålssallad med finskivat päron
Kokt och marinerad brysselkål
Varm grönkål
Kokt potatis
Cheddar, Stilton, Edamer, Krukost
Vörtbröd, Surdegsbröd, julknäcke, ostkex

Efterrätt: Mandelmusslor serverade med grädde och hjortronsylt

Godisbordet: Knäck, Chokladola, Fransk nougat med saffran, Mintkyssar, Choklad, Aprikoser med choklad, Marmeladkulor i choklad, Juleskum, Marsipangris, Nötter

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.