Passa nu på å njut av färsk majs

Att äta majs direkt från kolven tycker jag är så mycket godare än lösmajs. Tänk att det kan vara sån skillnad. Och skillnad det är det verkligen på kolv och kolv. Just nu är det säsong för majs och det är bara att njuta av den goda smaken av färskmajs.

Att grilla dem är supergott (med gottit kryddat smör mellan majsen och majsblasten) men att koka i saltat vatten i 10-15 minuter är ju enklare än enklast så det blev det. Och tipset är att ha mycket mer salt i kokvattnet än vad du tror.

Alltid älskat mat som äts på annat sätt än med kniv å gaffel. Blir liksom lite godare så. Och härligt att få sätta bettet i.

För några år sedan var vi på självplock av majs. Det var superkul att gå bland de manshöga majsplantorna och jaga mogna kolvar. Rekommenderas varmt.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x