Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 januari, 2015

Vad händer 2015 Hemma med Helena?

Gott Nytt År alla kära läsare!

Först vill jag tacka för ett fantastiskt 2014. Det var ett år då bloggen fick sig ett uppsving. Många roliga saker hände i samband med bloggen – bloggträffar, pysselexpert i radio, roliga samarbeten, nya bekantskaper, skaffade äntligen facebooksida, flyttade från amelia till Sköna Hem, var med å startade Creative Collective och kommit i kontakt med många läsare. Tack snälla för att ni vill vara med på denna resa och för att jag haft möjlighet att göra allt detta.

2015 kommer säkert bli minst lika spännande men på nya och andra sätt. Några får vara lite hemliga än… Först så är min föräldraledighet slut så jag ska nu träda in i min professionella roll som Art Director. Supertaggad! Maken är hemma i 7 månader med lillkillen så det kommer bli en helt annan tillvaro utan dagishämtningar och hell hours. End of an era. Snyft.

Bloggen kommer fortsätta i samma takt och än vet jag inte hur livsförändringen kommer påverka innehållet men tror inte det blir stora skillnader. Mycket av mitt fokus kommer framåt ligga på inredning då hemmet har fått pausa lite under föräldraledigheten. Badrum, barnrum X 2, tv-rum i källare och arbetsrum ska, SKA, komma i ordning. Kommer nog behöva lite råd och pepp inför detta. Året börjar med Formex så där ska jag insupa all inspiration jag kan.

Pyssel kan jag ju inte vara utan här i livet så det kommer vara en stor del så klart. Bestämt en sak runt pysslet bara; vill göra saker som passar hemmet och lite mindre av tidsfördrivpyssel om jag ska känna efter. Inte göra saker bara för att ha nåt att göra utan skapa saker som ska få ta plats i hemmet och uppskattas.

Matlagning och bakning har det inte blivit så mycket av på sistone om man bortser från julbaket. Det har fått stryka på foten när jag behövt prioritera. Bakning kan jag verkligen känna att jag saknat och tror att jag ska ta upp det mer i vår. Matlagning borde jag egentligen satsa mer på för där har jag tappat mitt självförtroende. Vet vad som smakar gott och är bra på att göra menyer men dålig på att laga i hop det om det inte är efter recept. Det här med att freestyle har jag släppt. Ska nog utmana mig själv mer.

Sen så kommer våren och värmen. Trädgården kanske ska få sig en chans i år. Förra året blev fröpåsarna liggande och ogräset njöt och frodades i fulla drag. Äsch, så får det vara i bland. Men i år kanske det blir lite mer av jordpåtande. Har en dröm om ett vackert trädgårdsland bestående av krukor, kärl och odlingslådor. Jobba mer med planetringsplatser mer än rätt ner i jorden. Tror det är mer hanterbart. Eller??

Ja, det är väl lite tankar jag har framåt. Vad tror ni? Kan det vara något? Uppskattar alla tankar och har ni några önskemål så får ni mer än gärna skicka dem till mig i kommentar eller mejl: helena.lyth@gmail.com

 

Comments (2)

 • underbarasaker.blogg.se

  Hej!
  Jag hittade precis hit när jag sökte efter nya bloggar att följa. Bloggar som inspirerar och ger vardagen extra guldkant. Självklart ska jag följa dig, fantastiskt arbete du gör med bloggen! Jag är själv en person som pysslar massor, inreder och tycker om att ha vackert omkring mig så den här bloggen passar mig perfekt. Älskar dina pyssel/DIY-inlägg, hade gärna sett mycket sådant det här året! Gott nytt år! <3 Linda, http://www.underbarasaker.blogg.se

 • Hej. Har hittat hit till dig för drygt ett år sedan, eller är det mer? Du var nygravid då….

  Men, det jag verkligen gillar med din blogg är der kärleksfulla sättet att skriva du har. Bra bilder o att du verkligen ger tips på hur man på en fräscht o modernt sätt ksn använda gamla saker. Alla hem behöver inte se ut som en ikea-katalog, eller mio eller annan kedja. Utan man ksn skapa sitt eget. Jag gillar verkligen de ärvda saker jag har från min mormor o farmor men har ibland svårt att hitta plats åt dom i vårt hem. (Vi bor i ett 70-tals hus så avis på ert funkishus).

  Fortsätt med mer tips på det.

  Sen tips på bra loppis/antik ställen är inte fel det heller.

  Och inte att glömma, pyssel!!!!! Toppen!

  Kramix o verkligen tack för en underbar blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.