Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 februari, 2015

Inspireras av Delikatessen

Som jag skrev tidigare så vill jag gärna gå på restauranger som har jobbat med sin inredning som de jobbat med menyn. Visst, det är superviktigt att maten är god och man känner att notan är värd varenda krona men om inte känslan i lokalen andas samma sak som maten faller det för mig.

Storytelling har varit det hetaste inom inredning och marknadsföring den senaste tiden. Dvs allt ska ha en berättelse och kunden sveps in i en resa och kommer ut på andra sidan med en upplevelse och en berättelse att förmedla vidare.

Var ute och åt med ett gäng tjejkompisar och vi alla gillar fransk mat, Frankrike och drömmen om Paris. Då var det lämpligt att vi hamnade på Delikatessen på Söder i Stockholm. Här går det inte att ta miste på i vilken värld de vill att man ska hamna i . Här är det fransk bistro all the way. Och så klart på menyn. Tex fick jag ett väsande från servitören när jag frågade om de hade Cava “Alltså, det här är en fransk restaurang så vi har Champagne”. “Okej, då vet jag”, svarade jag och höll mun. Ett tag.

(Ber om ursäkt för bildkvalitén nedan för mobil + stearinljus är inte den bästa kombon)

Olika stolar men i samma trä och typ ger fin dynamik och känsla. Vita dukar med salt&peppar, vinglas, bestick, stearinljus och blomma – där har vi det franska bistrobordet!

Lokalen är en gammal brandstation och takhöjden är unikt hög. Gillar hur de nyttjade höjden med ett torksträck – så charmigt.

Snygga golv va??!!

Många levande ljus i härliga vägghängda ljusstakar. Då takhöjden var generös har här väggen kortats av med hjälp av lister/hyllor med hängande murgröna på.

Jag är en av dem som älskar ostron. Kan inte sätta fingret på vad det är men havssalt, citron, surplandet och känslan av lyx gör att jag alltid vill ha ostron. Och bubbel. Ojojoj, vad jag tar i men jag kompenserar för alla år som mammaledig

När jag är ute och äter försöker jag alltid välja rätter som jag själv inte skulle göra hemma. Liksom vitsen med att gå ut kan tyckas. Moules frites är sådan rätt.

En bra inredd restaurang gör även något med sin toalett. Då visar man verkligen att man tänker på helheten. På Delikatessen satsade man på det lite ekivoka och humor (eller?) med detaljerad skolplansch över ämne passande för toalett.

De vackra, stora dörrarna visar tydligt att det är en gammal brandstation. Bakom här är bardelen och jag måste tittat för djupt i ostronet för jag glömde ta bilder i bardelen. Den är så fin med en riktigt läcker lång bardisk.

Men hur var maten då?? Jo då, helt okej men ingen smaksensation. Min Moules hade stora saftiga musslor men smakerna var inte där, tyvärr. De runt bordet som åt andbröst tyckte också det var lite blekt. Men det är nästan så att den vackra miljön förlåter tveksamheten från köket.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.