Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 juli, 2015

Min sommarfrisyr. Perfekt för finare (läs tunt & risigt) hår

Jag har tunt och sk fint skandinaviskt hår. Ingen svallande hårman med tjocka lockar här inte. Börjar inse fakta och gör det bästa av saken.

Så här på sommaren har jag gärna hatt dels för att skugga ögonen, skydda ansiktet mot starka solstrålar och sen också för att det gör att det lite tunna håret inte behöver fixas. Då är den låga, slarviga knuten min absoluta bästa lösning. Den gör att håret ser lite tjockare ut och så sitter hatten snyggt ovanför knuten. Detta blir min stil 2015 tror jag bestämt.

Den låga knuten är lite Evita, eller hur?! Om jag tar i lite…

Hatten köptes på HM innan New York-resan. Då hade jag den med utsläppt hår för som sagt, under en hatt ser det ut som om håret är tjockare.

Man ska inte underskatta en hatts förmåga att förhöja. Jag har väl aldrig fått så många komplimanger, mest av tjejer, när jag gått på stan med hatten. “Älskar din stil!” sa en tjej när jag gick in i en hipp klädaffär förra veckan. Det var hatten som gjorde det, det vet jag. För i övrigt var det inte mycket att hänga i julgranen. Det gjorde min dag, tack!

Comments (2)

  • Hej Helena, hatt är toppen, och knuten funkar alltid:-) Du är så fin vännen, både med och utan hatt.
    Hoppas ni har det bra, kram Anna (R)

  • Jag har precis samma typ av hår, samma nyans. Och av någon anledning har jag ganska många hårstrån som inte blir längre än en decimiter… Fint i vind och fukt, suck. Men jag ska definitivt införskaffa en liknande hatt, väldigt snyggt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.