Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 mars, 2022

Jag öppnar fredagslådan – tips från förr, för nu

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Jag tänkte att jag skulle starta en grej här på bloggen jag tror du som läst min blogg länge kan gilla. Jag hoppas det i alla fall. Du får gärna säga vad du tycker för detta är ju menat att vara för dig som önskar inspiration.

Jo så här: jag har bloggat nu allt som allt över tio år och det har blivit en hel del material, inlägg och innehåll. Det är pyssel, recept, resor, restauranger, butiker, högtider och vardag mm som blandats hej vilt. Du kanske är en sån som tittar in flera gånger i veckan, eller en som tittar in då och då för att läsa ikapp eller så har du googlat dig hit på “kapa syrener“, “kakdeg att äta” eller “påskpyssel till barn” och liksom då råkar även läsa förstasidan, dvs detta.

Oavsett så vill jag ge dig mer men samtidigt så har jag redan så mycket. Jag brukar lyfta gamla inlägg/recept/pyssel på mitt instagramkonto och i min facebookgrupp. Men knasigt att liksom låta bra tips gömmas här på bloggen där jag allra helst vill vara.

Så med denna långa utläggning så tänkte jag då och då på fredagar, kanske varje fredag eller bara ibland, öppna en låda från arkivet med tips jag tor du skulle uppskatta JUST NU. Saker som kan vara passande för en ledig helg. Vad tror du om det???

Nu hinner du inte svara för nu sätter jag igång! Första fredagslådan kommer här!

 

Våffeldagen på fredag!

Ja men så klart! Vår nästa högtid (du vet hur mycket jag älskar högtider) är ju Vårfrudagen som då också kallas våffeldagen. Det är alltså på fredag det är nio månader kvar till jul… just sayin’!

Jag har en hel drös med bra tips på våfflor och då menar jag tillbehör. För det är ju det man vill åt.

Klicka HÄR så kommer du till inlägg med massa olika tips på pålägg, både söta och salta. Det är ju det som är så kul – att du kan ha våfflor genom en tre-rätters ju.

Älskat av alla! Och mitt tips är ju då att bygga upp en hel buffé av tillbehör så alla kan skapa just sin favorit. Mycket kul och bra.

 

Odla i köket

Våren står i alla fall utan för dörr och stampar. Men vill ju skynda på eller hur!!? Odla då några enkla saker på din köksbänk så får du se något spira som du dessutom kan skörda och njuta av.

odla egna ärtskott

Ärtskott är en vinnare varje gång. Enkelt att odla, växer supersnabbt och blir jättegott. Läs mer HÄR.

Krasse är en annan klassiker. Alltid rätt med lite krasse på maten. Läs mer HÄR.

Vitlöksklyftor blir till härliga kryddiga färska örter. Läs mer HÄR.

 

“Bygg” en kryddhylla

Ett lagom projekt för helgen kan vara att bygga en kryddhylla. Eller bygga å bygga, det är mer placera en hylla kanske? Oavsett har den jag gjorde gjort under för vårt kök.

Ser du den? Kolla HÄR så ser du före och efter och med det vilken skillnad det blev.

 

Påskpyssla är en härlig syssla

Nu är det mycket påsk på mitt instagram och jag får höra så många fina saker från följare om hur jag kan inspirera. Det gör mig så glad. Det må vara veckor bort till påsk men jag vet av erfarenhet att ni som läser vill ha tips i förväg så ni hinner göra saker. Jag har en hel kategori för påsk HÄR men jag plockar ut några som känns extra bra nu.

Att färga ägg med saker från köket är och förblir bland de bästa påskpysslen. Läs mer HÄR.

Detta mina damer och herrar är ett äkta återbruk. Ja men kolla HÄR så ser du. Finaste gamla ägget om jag själv får säga.

Det utan tvekan mest populära påskrivet är detta med påskliljor av papper jag gjorde för några år sedan. Blommor fina att ha lite överallt, så som i dukningen också. Kolla HÄR.

 

Träng ihop er runt bordet

Att trängas på helgen med nära och kära, visst var det det vi längtade efter under pandemin??? Nu när vi får göra detta – gör det då på riktigt! Ät och laga maten tillsammans, vid bordet.

Fondue, sukiyaki och taco – varianter på sharing-middagar. Se recept på smakrik buljong till köttfondue HÄR.

Om jag får slänga ur mig en spaning så måste jag säga att vi vill äta tillsammans på det här lite roliga, trängiga och rätt så spontana sätt. Inga vackra tallriksupplägg eller vackra uppläggningsfat utan råvaror rätt upp å ned och sedan lagar allihop var för sig men ändå tillsammans.

Recept på sukiyaki hittar du HÄR.

 

Ja det var lite av varje från arkivet som kan passa just nu. Hoppas jag. vad tycker du? Var detta en kul grej att köra då och då?

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.