Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 oktober, 2023

Tips på vad du ska plocka för rårvaror från naturen

Vi var ett gäng som var bjudna av Fiskars på en tripp ut i skogen för en lunch och få lära oss om vad man kan plocka för rårvaror från naturen bland annat

Väl framme så var det uppdukat så otroligt vackert och hösten visade sig från sin bästa sida.

Och där stod Bella och presenterade härliga drinkar med råvaror från naturen. Det är nämligen hennes specialitet, som hennes bok Vilda drinkar.

Vidare fick vi lära oss mer om vad vi då kunde plocka i naturen och uppmanades att hitta råvaror till drinkar vi själva sedan skulle få göra. Här följer tipsen:

  • Bra att ha med sig: en skördekorg, en kniv, och en örtsax.
  • Använd sunt förnuft under din skörd: lukta, känn, smaka och observera noggrant. Kom ihåg att vissa växter i naturen kan vara giftiga! Om du är osäker – lämna växten i fred.
  • Förvara de skördade produkterna så svalt som möjligt och ta med dig en skördekorg om du planerar att plocka bär, svamp eller växter.
  • Samla aldrig mer än vad du behöver och se alltid till att lämna tillräckligt med växter så att de kan fortsätta att växa.

Jag fann väldigt mycket svamp vilket var helt underbart. vi har inte alls varit ute i naturen så mycket som vi brukar och någon svamptur har det inte blivit alls. Så detta var ju mer än välkommet.

Men, här hade vi inte tid att fortsätta långt in i skogen men det räckte med bara några 100 meter för att få fin fångst.

Sedan gjorde vi drinkar och njöt fantastisk mat i det läcker tältet. Vilken dag!

Sedan var det att vandra genom skogen igen. Vilken helt fantastiskt tur jag blev medbjuden på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.