Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 februari, 2016

Viktigt från Ingegerd Råman och IKEA. Vackrast i år!

I går var det då pressvisning för årets (hittills) mest intressanta, spännande och kanske då viktigaste kollektionen. Ingegerd Råmans kollektion VIKTIGT för IKEA.

ingegerd_Råman_Viktigt

ingegerd_råman

Viktigt_IKEA_event

Viktigt_ingegerd_Råman_fodral

Viktigt_ingegerd_Råman_glas

Viktigt_ingegerd_Råman_korg

Måste bara berätta att jag har under flera år älskat Ingegerd Råmans produkter och vi har ett helt gäng av prylar här hemma. Skål-muggar, champagneglas, vinglas, karaffer, salladsskålar, fat mm. Hade väl inte insett hur mycket jag gillar hennes design men när listan över väl valda inköp genom åren förstår jag att designen ligger nära mina önskningar. Tex att hon designat en liten exklusiv kompletteringskollektion til vårt vardagsporslin från Gustavsberg. Fat och skålar vi använder riktigt ofta. Det är precis som det ska vara; produkterna ska hålla i kvalitet och stil och kunna användas. Låter enkelt men det är inte alla som lyckas med detta.

Och den design som nu visas i VIKTIGT är så helt i linje med den design som är så typisk för Råman. Svart, vitt, glas, porslin, rent och klart. Inga krusiduller. – Jag vill göra föremål som har en lång livslängd utan att de upplevs som inaktuella, säger hon.

IKEA_kollektion_VIKTIGT_serveringsplatta
Pressbild:IKEA

Ingegerd fick frågan om ett samarbete med IKEA och de ville att hon skulle utmana sig själv och arbeta med ett material som hon var obekant med, så som bast, rotting och vattenhyacint. Och se, det gick ju hur bra som helst. Jag bara älskar korgarna. De svartmålade korgarna är så läckra, som lackat läder.

I övrigt så är de vackra glaskarafferna några av sakerna i kollektionen som hamnar på önskelistan.

IKEA_kollektion_VIKTIGT_klarglas-2
Pressbild:IKEA

Vi fick med oss ett exemplar av IKEAs bok om Ingegerd Råman. Oj, vilken ljuvlig bok. Så tokinsprerad.

ingegerd_råman_porslin_bok

Den här mugg-skålen hade maken med sig när vi slog våra påsar ihop. De hade han fått av sin styvmor som är vän med Ingegerd Råman. Dessa är gjorda och inköpta 1967. Med dem finns även en skål i exakt samma design fast mycket, mycket större – en salladsskål.

Det rekatngulära fatet är från serien SUSHI till Gustavsbergsporslin. Älskar verkligen dessa rektangulära fat, i tre storlekar. Nu kommer då helt runda fat för IKEA. Dessa ska nog få leka ihop.

Viktigt_ingegerd_Råman_mugg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.