Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 april, 2020

Fredagsmyset är serverat på ett bräde

Det finns få saker jag älskar så mycket som att skapa bufféer. Det är frukost, brunch, afternoon tea, snittar och middagar jag bygger och bullar upp med orimligt stor entusiasm.

Men bäst är ändå den här fredags-snacks-bufféen. Det är många saker i den som får mig att bli så där till mig.

Först och främst: det är fredag! Veckan är avklarad och två dagar av inte lika mycket dåligt samvete ligger framför mig. Och känslan gav att allt är fortfarande möjligt. Hur vårt fredagsmys, typ timma för timma, kan du läsa HÄR.

Det är så härligt att bygga upp en vacker tavla nästan av godsaker. Viktiga här är att blanda färger, strukturer, sött och salt, nyttigt och onyttigt. Alla ska hitta något de gillar. Och främst ska ögat som först möter det hela skrika till hjärnan: detta vill du ha!

Sedan är fredagsmaten i övrigt lite mer otvungen. Det kan vara plockmat som taco eller något enklare som krämig pasta eller hämtmat. Men gott och tillsammans är viktiga ledord.

Och en annan viktig sak i mitt buffé-byggande är att få använda snålar, fat och brädor som inte annars alltid används. Kul att blanda olika material och storlekar även där. Allt blir mer lekfullt med variation.

Då var det bara att hugga in.

Skinkorna här hade jag fått som pressprov. Det är Scan som nu producerar italienska delikatesser som coppa och prosciutto i Sverige med svenskt kött. Det känns ju riktigt bra!

Sådan färg och smakfest alltså. Synd att jag inte kan lägga på doftfilter här på bloggen med det hade kanske bara gjort det hela outhärdligt, ha ha.

Men ljud, det kan jag bjuda på. Denna video gör mig glad VRAJE GÅNG!

Visst, jag gillar Magnus men Teckentolkar-Tommy vinner här, helt klart!

Önskar dig en fin fredag och sedan en fin helg.

Och vad jag ska göra? Jag ska fylla år minsann. Det är vad jag ska göra!

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.