Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 april, 2016

Måla porslinstallrik som klockan. Perfekt att lära sig klockan med

Med porslinspennor och glaspennor är det både enkelt och kul att piffa till det som redan finns hemma och kanske börjar kännas lite tråkigt. Bara att släppa loss designern i dig.

Vi tog ett beslut i somras att börja plastbanta. Sedan jag började min detox så har jag och köket säkert gått ner några kilon i alla fall. Först var det barnens tallrikar, glas och bestick som rök. Detta var det något jag talade om på IKEA i Linköping i lördags. Hur dumt det känts att ha all denna plast hemma i tron om att det är bra att ha okrossbara saker. Men när jag tänker på det, hur många gånger har barnen, på riktigt, kastat sina tallrikar genom luften? Har vi verkligen behövt ha plasttallrikar? Sedan vi bytte har inte ett enda glas eller tallrik gått sönder.

Men nu till ämnet: Dessa tallrikar är kanske inte så värst inspirerande och pigga om man tänker på hur många fina barnserviser det finns. Bäst att då ta saken i egna händer. Jag får formge dem med porslinspenna.

Då jag är lärardotter och med ett år inom skolväsendet i bagaget så vill jag gärna passa på att göra något pedagogiskt (och för att det är grafiskt snyggt, ju!). Målar siffror med porslinspenna och med hjälp av en stansmall. Självklart kan man göra på fri hand men jag litar inte på min handstil så jag markerar först med mallen i blyerts och sedan fyller i med min porslinspenna. Sedan är det att bränna i vanlig ugn.

“Kan jag få en timmes pizza, tack?!”

Så, nu ska vi träna klockan varje måltid. Pasta kl 5, köttbullar kl 8 och paprika mellan 12.01 och 12.02…

Vill du ha fler pysseltips för barn? Klicka då HÄR för hela 15 stycken 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.