Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 juni, 2015

Skiter i sommarvädret, bröllop & plastbantar på IKEA i stället

I dag har det varit den första sommarlediga lördagen med rekordvärme för i år och det har varit prinsbröllop. Vad gör vi då för att maximera denna toppendag? Jo, vi åker till IKEA. Det var bestämt sedan länge att vi skulle dit idag för att ÄNTLIGEN styra upp vårt gardinstångsbehov.

När vi packar in hela familjen i bilen inser vi hur rejält dumt det är att inte nyttja den fina dagen, för man vet ju aldrig när sommaren behagar komma tillbaka. I samma sekund kommer jag på att detta måste vara den bästa lördagen någonsin att just besöka det stora varuhuset. Mitt i månaden ger ingen lönehelgsstress, toppväder får alla att söka sig utomhus och så det där bröllopet skulle väl hela stan gå å titta på. Och mycket riktigt – parkeringsplats mitt framför entrén och inga köer. Vi fick dessutom tag i den sista svängda gardinstångsdelen och den sista gardinfållen för hängare (vad nu den heter) så vi hade många gudar med oss. Tack!

Men hur som helst – Vi skulle uppdatera barnens matservis och då tog jag beslutet att vi skulle plastbanta. Det är väl nåt jag så sakteliga gjort utan att ha haft ett ord på det men efter att ha läst om hur plast påverkar oss blev jag rätt berörd. Nu åker all tråkig plast ut och in med riktiga och trygga material.

Mindre tallrikar och skålar i porslinsglas för 5 kr/st och två slevar fick följa med och putta undan utjämnade plastdito. Mycket nöjd.

Men en lite hälsning till IKEA: Det ska väl inte ta 9 minuter att ta av en klisteretikett från en slev? Rejält klister i de där artikelnummerslapparna måste jag säga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.