Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 mars, 2016

3 tips på smarta bokhyllor i Pluras berömda lägenhet

En av de just nu mest omtalade, ombloggade, lägenheterna är Eldkvarns sångare Pluras kända lägenhet på Kungsholmen i Stockholm. Känns igen från programmet Pluras kök. Det är som en dröm och bild efter bild ger inspiration.

Jag ser dessutom (minst) 3 smarta lösningar för böcker och förvaring. Här har någon tänkt till och nyttjat ytorna väl.

Först så har en djup, sekelskiftes, dörrpost gjorts om till en inbyggd bokhylla. Detta är kanske inte någon direkt ovanlig syn i Stockholms sekelskfteskåkar men ack så tipsvärd. Jag bodde själv på Kungsholmen och upptäckte i den lägenheten en gammal dörrpost inne i väggen, en gammal serveringsgång var igenbommad. Öppnade upp och vips fick jag en walk en closet. Knacka på väggarna, titta på gamla ritningar och se vad som kan finnas inne i väggarna.

bokhylla_dörrpost

Vidare: Om man har lyckan att bo i ett hem med högt i tak så är det bra att nyttja höjden. Här har hallen fått sig en högt placerad bokhylla av konsoller och hyllplan. Då både konsoller och hyllplan är vita försvinner de nästan in i miljön. Sänker taket på ett trevligt sätt i hallen. Kan tänka mig att det gör att resten av lägenheten då känns ännu luftigare.

Bokhylla nära taket

Avslutar med det tips som är mest spännande. Om man har dörrar som går in i ett rum blir svängradien en yta som är svår att göra något med, onyttjade kvadratmeter. Men här stoppar man svängradien med en liten, liten utbyggd hylla. Tar inte mycket av golvytan men som ändå inte kan möbleras då dörren skulle ha svängts upp där. Snyggt med tidstypisk sockel så det hänger i hop med hemmet.

hylla bakom dörr

Se alla bilder från den snygga lyan HÄR. Mycket mer att inspireras av. Speciellt för den matglade!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.