Följ mig:
Min dag

Min spännande dag hos IKEA Linköping

17 april, 2016

Igår var det premiär för så mycket för mig. Jag hade fått den enorma äran att föreläsa på IKEA Linköping.

När jag fick frågan för några veckor sedan så stod jag på tunnelbanan och tog emot samtalet. Jag var tvungen att gå av nästkommande station och andas, hade jag verkligen hört rätt, önskade ett av världens största företag inom heminredning ha mig som föreläsare?

Jag svarade JA på en gång för att sen få värsta svettattacken. Jag har inte föreläst om något för någon någon gång (klurig mening…). Men, sagt det förut och säger det igen; detta är året då jag säger ja till allt!

IKEA hade igår ett nationellt event under parollen ”Hållbara ihop” i samtliga varuhus. Fantastiska bloggare och föreläsare intog varje varuhus och jag skulle få lära känna IKEA Linköping. Så himla kul och ärofullt.

Jag la upp min föreläsning i två delar:
1 – mina tankar, erfarenheter och tips om hållbarhet, återvinning och tänkvärd inredning. Tips att tänka på inför köp av heminredning ur hållbara perspektiv. Behöver du verkligen köpa något mer? (och detta är ju typ som att svära i IKEA-kyrkan men…)
2 – tips och inspiration till hur man kan tänka och göra för att pyssla med återvunna material. De återvinningspyssel jag tog upp kan du läsa om HÄR.

Men dagen började tidigt som sjuttsingen med en rofylld tågresa. Detta var första gången jag reste själv i arbetssyfte. Kände mig ytterst professionell med dator under armen och inövat manus i huvudet.

Lämnade ett nyvaket och soligt Stockholm för ett stilla och mys-mulet landskap utanför fönstret.

Fyll på med energi och gå igenom föreläsningen en 25.e gång.

Möttes av ett riktigt laddat varuhus.

Först när jag såg alla stolarna insåg jag på riktigt vad jag var i begrepp att göra.

I min koncentration och förvirring tog jag ingen bild/bad om hjälp att ta bild på mig där på scenen. Glömdes bort.

Av kommentarerna efteråt så gick föreläsningen bra och jag tror nog att jag kan ha inspirerat till ett nytt tänk på återvinning och pyssel. Tack till alla fina i publiken. Ni gav mig så enormt mycket energi. Speciellt tack till rara Annie för dina fina ord.

Och extremt stort tack till Cecilia och alla andra fantastiska människor jag fick jobba med på IKEA Linköping. Detta var så otroligt kul och spännande. Tack snälla för att ni bjöd in mig!!!

Sen när jag ändå var på IKEA passade jag på att köpa två ytterligare mörkläggningsgardiner till vårt sovrum som just nu är under renovering och förändring. Och även små dockskåps/miniatyrmöbler till mig, åh nej, till mina barn så klart, absolut till barnen, inte mig… eller???

Överallt i varuhuset var det events och aktivering runt ämnet hållbarhet. Tyginsamling som ska bli till en helt ny tygkollektion av återvunnet tyg, pysselstationer, smakprover av ekologiska varor och odlingsstationer. Även hållbar ekonomisk rådgivning. Ett ämne som är viktigt på så många plan!

Sen var det tillbaka till den vackra stationsbyggnaden och tåget hem. Tack Linköping. Vi ses snart igen!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Ida 18 april, 2016 at 09:58

  Vilket roligt uppdrag! Tycker din blogg är så himla inspirerande, så är säker på att de flesta hade en massa idéer med sig hem! Tack för bra blogg!

  • Svara Helena Lyth 18 april, 2016 at 10:01

   Åh Ida! Tack söta snälla! Vilka fina ord, tar till mig varje ett av dem.

   Stor kram!!!
   Helena

 • Svara Maria 18 april, 2016 at 18:18

  Så himla häftigt! Härligt att fler får upp ögonen för din kreativitet ?

 • Svara Annie 25 april, 2016 at 15:51

  Jag har legat efter med bloggläsandet – det var så kul att träffa dig Helena! Har skickat en bild på mitt försök till pocketkrans till dig på Instagram. Tycker den får godkänt i alla fall? Kram

 • Lämna en kommentar

  Close